Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2019, 12:18
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Iba 16-ročná Slovenka dobodala svojho kamaráta v byte. Súd ju vzal do väzby, verzia s odpočtárom sa nepotvrdila

ZAUJÍMAVOSTI VRAŽDA ŽILINA
Uložiť Uložené

V Žiline sa pred pár dňami odohrala vražda.

Minulý štvrtok otriasol slovenskou verejnosťou tragický prípad zo Žiliny. Na tamojšom sídlisku Vlčince sa odohrala vražda iba 16-ročného študenta gymnázia Tomáša. Mladík sa mal podľa prvotných informácií zverejnených v médiách nachádzať v byte so svojou rovnako starou kamarátkou zo školy Juditou.

Do bytu na 6. poschodí údajne vtrhol falošný odpočtár energií, ktorý namiesto vykonania prehliadky a odpočtu zaútočil na mladé dievča, zatiaľ čo Tomáš sa ho pokúšal ochrániť a odpočtár ho dobodal. O brutalite útoku svedčilo údajne až 21 bodných rán na tele mŕtveho chlapca. Zranené bolo aj samotné dievča, ktoré museli previezť do nemocnice.

Slovensko zostalo zhrozené, pretože ani samotní obyvatelia rovnakej bytovky nevedeli, čo si majú o situácii myslieť. Na sociálnych sieťach sa okamžite začali šíriť teórie o tom, že z bytovky vraj utekal neznámy muž v montérkach, v komentároch sa objavovali znepokojené príspevky o potenciálnom nebezpečenstvo, avšak policajti sa nijak detailnejšie nevyjadrili.

Na druhý deň oznámili, že pracujú s viacerými verziami toho, čo sa v byte malo odohrať, ale nezverejnili žiadny identikit páchateľa, a teda nič nenaznačovalo tomu, že prebieha pátranie po odpočtárovi, ktorí mal z miesta činu utiecť.

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024, 9:30

Už vtedy si v komentároch mohol nájsť dohady ľudí, že žiadny odpočtár neexistuje a svojho kamaráta mala zavraždiť dievčina. O tejto verzii písali ľudia, ktorí vraj poznajú samotnú rodinu, spomínali sa drogy a skratové chovanie, ale nič nebolo potvrdené políciou.

Situácia sa zmenila, keď polícia pred pár dňami oznámila, že vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy voči 16-ročnej Judite, a tak bolo jasné, že príbeh o odpočtárovi bol vymyslený. Dievča si po čine údajne ublížilo, a preto muselo byť prevezené do nemocnice, ale motív vraždy zatiaľ polícia nešpecifikovala.

Dnes 23. mája v doobedňajších hodinách sa na facebookovej stránke polície objavila správa o tom, že dievča bolo vzaté do väzby. Do nej ho poslal súd a vyšetrovanie naďalej pokračuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia