Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2019, 11:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Turista spadol do krátera sopky na Havaji. Preliezol zábradlie a chcel sa pozrieť zblízka

ZAUJÍMAVOSTI SOPKA
Uložiť Uložené

Muža nakoniec záchranári vyslobodili a momentálne sa nachádza v kritickom stave.

Jeden turista nikdy nezabudne na svoj havajský výlet. Nemenovaný muž sa bol s partiou kamarátov pokochať v národnom parku, kde pozorovali kráter sopky Kilauea, ale jemu sa výhľad nepozdával.

V parku sú turisti od nebezpečných častí oddelení kovovým zábradlím, ktoré slúži ako výstraha, že ak porušia pravidlá a zábradlie preskočia, hrozí im vysoké riziko zranenia. Tento odvážny turista však neváhal, zábradlie preskočil a chcel sa na sopku pozrieť zblízka, píše CNN.

Nanešťastie, v jednej chvíli sa v ťažkom teréne neudržal na nohách a spadol do kaldery, teda krátera, ktorý vzniká sopečnou aktivitou a prepadnutím stien sopky. Kamaráti turistu okamžite zalarmovali záchranárov, vďaka čomu bol muž následne vyslobodený z kaldery a prevezený do nemocnice.

Momentálne sa nachádza v kritickom stave, ale svoj pád našťastie prežil.  Ako informoval zástupca národného parku, incident bude vyšetrený a ak sa ukáže, že muž ignoroval pravidlá, zrejme mu bude hroziť aj trest.

Domov
Zdieľať
Diskusia