Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2019, 12:56
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Potápač uviazol priamo v papuli obrovskej veľryby. Zviera ho takmer prehltlo so stovkami rýb

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Odrazu len pocítil, že ho niečo schmatlo a už bol v papuli veľryby.

Potápač Rainer Schimpf nikdy nezabudne na moment, keď ho takmer prehltla veľryba. Skúsený 51-ročný fotograf sa potápal neďaleko pobrežia juhoafrického mesta Port Elizabeth, keď zbadal veľrybu chystajúcu sa na obed.

Veľryba si vyhliadla obrovský húf sardiniek, pripravila sa na útok a potom prehltla stovky rybičiek, lenže medzi nimi sa jej do papule dostal aj nič netušiaci potápač. Rainer vedel, že trochu riskuje, keď chce celú situáciu zachytiť z blízkosti, ale ani vo sne mu nenapadlo, že by ho od prehltnutia veľrybou mohli deliť len sekundy.

Zacítil tlak na svojom trupe, ale ako skonštatoval, celé dobrodružstvo trvalo menej ako 2 sekundy. Keď si veľryba uvedomila, že okrem sardiniek jej do úst vošiel neznámy predmet, rýchlo otvorila papuľu a časť svojej potravy vypľula.

Rainer sa okamžite vrátil na loď, kde celý incident pozorovala jeho manželka. Zistil, že ho dokázala odfotiť priamo v papuli, a tak skočil naspäť do mora a šiel fotiť žraloky. Vďaka 20-ročným skúsenostiam už presne vie, ako sa v oceánoch treba pohybovať, aby človek neprišiel k úrazu.

Domov
Zdieľať
Diskusia