Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2019, 22:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ajax naložil Realu Madrid 4 góly a vyradil ho z Ligy majstrov. Sen o štyroch trofejách po sebe sa rozplynul

ŠPORT REAL MADRID
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Španielsky veľkoklub svoj triumf nezopakuje.

Real Madrid zažil za uplynulý týždeň dve potupné prehry od najväčšieho rivala FC Barcelona a ani v Lige majstrov ho nečakal ľahký súper. Holandský Ajax Amsterdam hral v prvom zápase osemfinále proti madridskému celku na vysokej úrovni, Real podľa mnohých fanúšikov zvíťazil so šťastím a o všetkom sa malo rozhodnúť až na Santiago Bernabeu. 

Odporúčané
Vyprevadil Ajax španielsky Real Madrid z Ligy majstrov už v prvom polčase? Holanďania možno veľkoklub zarezali rýchlymi gólmi Vyprevadil Ajax španielsky Real Madrid z Ligy majstrov už v prvom polčase? Holanďania možno veľkoklub zarezali rýchlymi gólmi 5. marca 2019, 21:53

Po 20. minútach bol stav 0:2, keď sa presadil Ziyech a potom po perfektnej akcii Tadića aj Neres. Po prestávke sa opäť na streleckú listinu zapísal hráč Ajaxu, tentokrát Tadić neprihrával, ale efektne zakončil do horného rohu madridskej brány. Rozhodca síce dlhší čas zvažoval, či bude gól uznaný, pretože lopta zdanlivo vyšla za postrannú čiaru, ale napokon gól platil.

V tej chvíli potrebovali hráči Realu Madrid tri góly na postup do štvrťfinále Ligy majstrov. Nádej do žíl im vlial Asensio, ktorý expresne odpovedal a znížil na 1:3, lenže v 72. minúte si loptu na priamy kop postavil Schone a Belgičan Courtouis v bráne Realu nemal nárok na perfektne mierenú strelu pár centimetrov pod brvno.

Nasledoval tlak Madridu, ktorý sa však ani napriek niekoľkým schopným príležitostiam nepodarilo premeniť na gól. Ajax mal necelých 5 minút pred koncom šancu zaklincovať Real piatym gólom, lenže pred prázdnou bránou to útočník holandského tímu poslal vysoko nad. Rovnako na tom bol Benzema, ktorý sa však pred bránou pošmykol a brankár Onana potom vychytal aj strelu Garetha Balea z bezprostrednej blízkosti.

Odporúčané
PREHĽAD: Toto sú doterajšie najväčšie futbalové prestupy a rokovanie leta 2022 PREHĽAD: Toto sú doterajšie najväčšie futbalové prestupy a rokovanie leta 2022 28. júla 2022, 12:30

Štvrtá ušatá trofej po sebe sa preto konať nebude. Ajax Amsterdam vyradil Real Madrid z Ligy majstrov a v španielskom hlavnom meste budú na posledný týždeň spomínať ešte veľmi dlho. Barcelona ich vyradila z Copa del Rey, utiekla im v lige vďaka víťazstvu v El Clasicu a skončili sa aj nádeje v Lige majstrov.

Ziyech 0:1

Neres 0:2

Tadić :03

Asensio 1:3

Schone 1:4

Domov
Zdieľať
Diskusia