Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2019, 12:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Muž žaluje vlastných rodičov, lebo im nedal súhlas na to, aby ho splodili. Zem bez ľudí by vraj bola oveľa krajšia

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Indický podnikateľ pritom sám tvrdí, že nemá zlý život.

Naša planéta by bola oveľa šťastnejšia, keby na nej nežili ľudia. Takúto myšlienku propaguje indický podnikateľ Raphael Samuel, ktorý nedávno oslávil svoje 27. narodeniny. Napriek tomu, že žije dobrý život, ako sám skonštatoval, bol by radšej, keby sa nikdy nenarodil.

Aj preto pred rokom založil facebookovú skupinu s názvom Nihilanand, pomocou ktorej rozširuje myšlienky o tom, ako sa do dnešného sveta rodia milióny detí bez toho, aby mali možnosť rozhodnúť o svojom živote. Vraj sa ho rodičia nespýtali na to, či sa chce narodiť, a tak už niekoľko mesiacov plánuje rodičov zažalovať.

Vo svojej skupine zdieľa „inšpiratívne“ obrázky s nápismi o tom, ako ťa tvoji rodičia splodili namiesto toho, aby si zaobstarali hračku či psa, čo znamená, že im nič nedlžíš, pretože ťa stvorili kvôli vlastnej zábave.

Raphael preto verí, že by mu mali rodičia doživotne platiť za utrpenie, ktoré mu spôsobili splodením a narodením. Zažalovať ich chce len z dôvodu, že bez ľudí by bola naša planéta v oveľa lepšej kondícii, a tak sú za stav životného prostredia zodpovední práve ľudia plodiaci deti.

Myšlienky o tom, ako ľudia zbytočne trpia, aj keď by možno nechceli, začal spoznávať ako malý chlapec. Raz ho rodičia nútili ísť do školy, na čo on odvrkol, že prečo ho vôbec splodili. Rodičia mu nevedeli odpovedať.

Myšlienku postupom rokov posunul až do formy, v ktorej ju šíri dnes, a rodičia ju vraj začali akceptovať. Jeho mama vyhlásila, že keby ho mohla stretnúť predtým, ako sa narodil, určite by potom nechcela, aby sa narodil. Samozrejme, Raphaelova myšlienka je do istej miery len žartíkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia