Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2019, 18:00
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Američania vyhlásili, že Slovensko určite musíš navštíviť. Naša krajina porazila New York, Tahiti či Los Angeles

Američania vyhlásili, že Slovensko určite musíš navštíviť. Naša krajina porazila New York, Tahiti či Los Angeles
Zdroj: Marta Pawlik
ZAUJÍMAVOSTI REBRÍČEK SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Predbehli sme aj oveľa známejšie mená, no stále máme na čom pracovať.

Jednou z oblastí, v ktorej zaostávame za svetom a jednoznačne potrebujeme zabrať je cestovný ruch. Slovenská republika je plná nádherných prírodných scenérií, neobyčajných zákutí či historických budov a miest. Potenciál je veľký. Sme v Európskej únii, platíme eurom, nie sme extrémne veľkou krajinou a všetko je takpovediac po ruke.

Našu perspektívu teraz potvrdilo aj populárne americké periodikum The New York Times. Ešte v minulom roku poslali do sveta cestovateľa Sebastiána Modaka,  aby išiel na vlastnú päsť preskúmať vybrané destinácie. Dokopy ich stanovili 52. Zbalil si kufre, vydal sa do sveta, aby zbieral zážitka a najmä dojmy. Následne vyhotovili rebríček.

Američania zaradili Slovensko k 52 miestam, ktoré sa v roku 2019 určite oplatí navštíviť
Američania zaradili Slovensko k 52 miestam, ktoré sa v roku 2019 určite oplatí navštíviť Zdroj: Chor Hung Tsang

Víťazom, resp. krajinou, ktorú sa podľa nich jednoznačne v roku 2019 oplatí navštíviť, je Portoriko. Štát, ktorý ešte pred niekoľkými mesiacmi spustošil silný hurikán. Ako však píšu, pozviechal sa a dnes je magnetom pre turistov. Ak by ste ho hľadali na mape, je na východnom okraji Karibiku.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Druhú priečku okupuje Hampi, čo je indická dedina, pre ktorú sú príznačné staroveké stavby z ríše Vidžajanagar. Do výšky sa tu týčia chrámy a kade-tade sú roztrúsené aj ďalšie historické zaujímavosti.

Prvú trojku uzatvára Santa Barbara v Spojených štátoch amerických. Ide o typické americké sídlo na pobreží Tichého oceánu.

Čo však nás najviac zaujíma je fakt, že na 19. miesto zaradili naše Tatry. Odporúčajú nielen vysoké štíty, ale tiež aj Bachledovu dolinu, Oravskú Lesnú či Fatru. Nezabúdajú ani na Košice s farebnými ulicami, nočným životom a príjemnými kaviarničkami a reštauráciami.

Američania zaradili Slovensko k 52 miestam, ktoré sa v roku 2019 určite oplatia navštíviť
Američania zaradili Slovensko k 52 miestam, ktoré sa v roku 2019 určite oplatia navštíviť Zdroj: Cezary Kukowka

Slovenská lokalita tak v rebríčku predbehla miesta ako kanadské Calgary, Falklandy, New York, katarskú Dohu, Los Angeles, Perth, Hongkong, Irán či Tahiti. Je to dobrý signál, že Slovensko nie je nejakou čiernou dierou v Európe, aspoň čo sa týka atraktivity pre cestovateľov.

Je len na nás, v akom svetle sa predvedieme turistom aj tento rok a rebríček by mal byť zároveň mementom pre kompetentných, aby v propagácii našej nádhernej krajiny pokračovali ešte intenzívnejšie a lepšie ako doteraz.

Domov
Zdieľať
Diskusia