Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2019, 12:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Facebook už testuje tmavý Messenger. Užívatelia si ho môžu vyskúšať

TECH DARK FACEBOOK
Uložiť Uložené

Sociálna sieť konečne podľahla tlaku a začala testovať tmavú verziu svojej aplikácie.

Užívatelia už niekoľko rokov upozorňovali Facebook, že by do svojej aplikácie Messenger mohol umiestniť aj možnosť zmeniť celú farebnú schému na tmavú verziu. Sociálna sieť preto minulý rok predstavila krátku upútavku toho, ako by tmavá verzia mala vyzerať, a už vtedy nám sľubovala, že jej oficiálne zavedenie príde veľmi skoro.

Slová sa samozrejme nenaplnili, ale odborníčka z brandže Jane Manchun Wong pomocou svojho Twitteri upozornila verejnosť, že Facebook konečne začal tmavú verziu testovať v niektorých krajinách.

Tmavý Messenger
Tmavý Messenger Zdroj: Wongmjane

Štandardnú bielu a modrú verziu sociálna sieť jednoducho nahradila čiernou schémou, čo by sa pre laika mohlo zdať ako jednoduchá úloha, avšak pravdepodobne sa pri vývoji tmavej verzie objavili nečakané komplikácie, alebo sa len vývojárom vo Facebooku nechce pracovať na podobnej záležitosti.

Nech je to už akokoľvek, Facebook Messenger Dark Mode už v tejto chvíli sociálna sieť umožnila užívateľom testovať vo viacerých krajinách sveta. Nevieme však presne povedať, kedy si ho budeš môcť zapnúť, pretože zo strany Facebooku zatiaľ neprišla žiadna oficiálna informácia o tom, dokedy bude testovanie prebiehať a kedy ho môžeme očakávať celoplošne.

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00

Pri zapínaní tmavej verzie sa momentálne objavuje upozornenie o tom, že vzhľad je stále iba v experimentálnej verzii, a tak sa netreba diviť, ak v ňom ľudia nájdu akúkoľvek chybu.

Na Slovensku pritom pred pár týždňami Facebook zapol novú, oveľa jednoduchšie vyzerajúcu verziu celého Messengeru, ale krátko po tomto rozhodnutí sa nám do mobilov opäť vrátila pôvodná verzia. Možno nás čaká už celý nový Messenger aj s tmavým módom.

Tmavý Messenger
Tmavý Messenger Zdroj: Wongmjane
Domov
Zdieľať
Diskusia