Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2018, 10:34
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zakladateľ kryptomeny Ethereum stratil 400 miliónov eur z hodnoty majetku za menej ako jeden rok

TECH KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Vitalik Buterin založil populárnu kryptomenu Ethereum.

Ak sa vo svete kryptomien pohybuješ už nejaký ten piatok, zrejme si narazil na meno Vitalik Buterin. Nenápadne vyzerajúci chlapec vymyslel kryptomenu, ktorú nazval Ethereum, a dodnes patrí medzi tri najsilnejšie digitálne mince na trhu.

Vitalik sa pomocou svojho vynálezu snaží zlepšiť fungovanie sveta, pretože Ethereum podporuje takzvané inteligentné kontrakty, vďaka ktorým by sa naše dennodenné fungovanie mohlo jedného dňa stať efektívnejším, než je dnes. Mladý génius na svojej kryptomene samozrejme slušne zarobil.


Už pred takmer rokom síce predal časť svojich mincí, avšak dodnes v peňaženke drží 355-tisíc kusov Etheru. Dnes má jeho peňaženka hodnotu cez 40 miliónov dolárov, čo znie ako krásny zárobok, lenže Vitalik možno nie je úplne najšťastnejší človek na svete. Nanešťastie, trh s kryptomenami sa za posledný rok výrazne prepadol, čo v praxi znamená, že Ethereum sa predáva za 115 dolárov za jeden kus.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30

V čase najväčšej slávy v januári tohto roku pritom kryptomena prekročila hranicu 1400 dolárov za jednu mincu, vďaka čomu narástol majetok Vitalika Buterina na viac ako 500 miliónov dolárov.


Pol miliardy a 40 miliónov je značný rozdiel, avšak Vitalika očividne fluktuácie na trhu nezaujímajú. Svojich mincí sa nezbavuje a spokojne ich aj naďalej drží v peňaženke, pričom ho možno stratených 450 miliónov dolárov zožiera len vnútorne. Ako však ukazuje tweet samotného tvorcu, zrejme v čase najväčšieho boomu časť svojich mincí predal, a tak sa zabezpečil aj finančným majetkom mimo tejto peňaženky.

Za posledných 24 hodín sa síce situáciu na trhu s kryptomenami o trošku zlepšila, veď Bitcoin vzrástol o 7 percent a predáva sa za 3960 dolárov, zatiaľ čo Ethereum narástlo o skoro 9 percent a zvýšilo svoju hodnotu na spomínaných 115 dolárov. Napriek tomu sme ešte veľmi ďaleko od bodu, kedy budeme môcť súčasnú krízu považovať za ukončenú.


Domov
Zdieľať
Diskusia