Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2018, 13:41
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Leonardo DiCaprio do boja proti klimatickým zmenám investoval už 100 miliónov $

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

DiCaprio nie je len talentovaným hercom, ale aj zapáleným aktivistom.

Pokiaľ Leonarda DiCapria sleduješ napríklad prostredníctvom jeho Instagramu, určite ti neušlo, že nepatrí medzi ľudí, ktorým by bol osud našej Zeme ľahostajný. Svedčí o tom aj fakt, že jeho 20-ročná nadácia do dnešného dňa prispela do boja proti klimatickým zmenám úctyhodných 100 miliónov $.

Za celkové obdobie svojho trvania mala pomôcť s viac ako 200 projektami, ktoré sa týkali 50 krajín.  Je takmer neuveriteľné predstaviť si, že ide o organizáciu založenú v roku 1998, kedy mladý DiCaprio ešte len hviezdil ako jedna z hlavných postáv Cameronovho Titanicu (1997).

Od roku 1998 sme podporili viac než 200 projektov na každom kontinente a vo všetkých oceánoch z hľadiska ochrany biotopov a druhov, obnoviteľnej energie, zmeny klímy, domácich práv a ďalších. S potešením vám oznamujem, že s posledným grantom za 11 miliónov $ sme v rámci LDF (The Leonardo DiCaprio Foundation) dosiahli hranicu 100 miliónov $,prehlásil DiCaprio.

Herca sme v posledných rokoch videli v hitoch, ako Revenant (2015) či The Wolf of Wall Street (2013), kde si strihol rolu extravagantného podnikateľa, ktorý nepovedal nie azda žiadnej kvalitnej droge.

Mnohí jeho fanúšikovia však nevedia, že DiCaprio naopak v reálnom živote odmieta aj mäsové výrobky (áno, je vegetarián) a jeho dom je napojený na solárnu energiu. Niečo podobného si u Jordana Belforta (jeho postava z Vlka z Wall Street) jednoducho nevieme predstaviť.

Aktivista DiCaprio taktiež dlhodobo poukazuje aj na globálne otepľovanie a podporil aj vegánsky dokument s názvom Cowspiracy (2014), ktorému pomohol dostať sa na Netflix. Po zemetraseniach na Haiti daroval z vlastného vrecka milión dolárov a podobným spôsobom sa snažil pomôcť aj po hurikáne Harvey. Známy je aj „jeho“ dokument Je s nami koniec? (2016), v ktorom účinkuje ako posol mieru OSN.

Domov
Zdieľať
Diskusia