Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2018, 14:05
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Sean Penn tvrdí, že MeToo rozdeľuje mužov a ženy a pracuje s neoverenými informáciami

FILMY A SERIÁLY SEAN PENN
Uložiť Uložené

Rebel Hollywoodu patrí medzi kritikov hnutia MeToo. V čom vidí jeho najväčšie chyby?

Sean Penn sa spoločne so svojou hereckou kolegyňou Nataschou McElhone (Californication) nedávno objavil na obrazovkách NBC. Hlavnou témou diskusie mal byť ich nový sci-fi seriál The First, no reč prišla aj na kontroverzné hnutie MeToo.

Oscarový herec (Milk, Mystic River) musel Nataschi skočiť do reči v momente, keď prehlásila, že dominantné ženské postavy zo seriálu sú inšpirované práve spomínaným hnutím.

„Rád by som si myslel, že nič z toho nebolo ovplyvnené takzvaným hnutím MeToo,“ vyjadril sa Penn. 

Herec verí, že námet čerpal zo všeobecnej rovnoprávnosti žien s mužmi, ktorí sa navzájom rešpektujú.

Sean Penn tvrdí, že MeToo rozdeľuje mužov a ženy a pracuje s neoverenými informáciami
Zdroj: Hulu

V prípade MeToo ale podľa jeho názoru existuje viacero prípadov, pri ktorých nevieme, kde sa naozaj skrýva pravda, pričom mnohé z obvinení považuje za neopodstatnené.

Viacero žien, s ktorými sa Penn rozprával mimo kameru, sa mu navyše zverilo, že s hnutím vôbec nesympatizujú a ich názory v žiadnom prípade nereprezentuje.

Penn sa k hnutiu samotnému stavia veľmi skepticky a podozrievavo, pričom tvrdí, že aj keď sa ľudia snažia o ňom diskutovať s miernosťou, je proti ním vedený útok.

Na kauzy sa z hercovho uhľa pohľadu nazerá príliš čiernobielo.

Aj z toho dôvodu si myslí, že MeToo mužov a ženy určite rozdeľuje. Nejde však o prvú hereckú osobnosť, ktorá sa voči MeToo vyjadrila kriticky.

Liam Neeson (Batman Begins, Taken) napríklad začiatkom tohto roka označil všemožné obvinenia vychádzajúce z MeToo za lov na čarodejnice.

Pre celý rozhovor so Seanom Pennom a Nataschou McElhone si pozrite nižšie priložené video.

Domov
Zdieľať
Diskusia