Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2018, 12:49
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zlodej si po 60 rokoch pripil v banke, odkiaľ ukradol cez 2 milióny dolárov. Na počesť si vychutnal dobrý obed so šampanským

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Boyne za svoje činy nepobudol vo väzení príliš dlho.

Iba 27-ročný Boyne Lester Johnston urobil v roku 1958 veľkú chybu. Svoju situáciu sa rozhodol vyriešiť krádežou peňazí z banky, v ktorej pracoval.

Mal prístup do trezoru svojho zamestnávateľa, a tak si odtiaľ odniesol vtedajších 260-tisíc kanadských dolárov a po 17 dňoch na úteku skončil v putách. Peniaze si postupne ukrýval po banke a po skončení otváracích hodín ich pozbieral a ušiel.

Policajti ho napokon chytili v bare v americkom Denveri, kdesi ho všimla čašníčka a upozornila políciu. Na informácie o zlodejovi bola vypísaná odmena 10-tisíc dolárov, ktorú si čašníčka aj odniesla domov. Z ukradnutých peňazí pritom Boyne neminul takmer nič, len pár tisíc na auto, pretože si chcel vyskúšať, ako sa cítia bohatí ľudia.

Odsúdili ho na štyri roky vo väzení, čo nebol vôbec hrozivý trest za podobnú krádež, a netrvalo dlho, kym sa Boyne dostal na slobodu.

 

Příspěvek sdílený Riviera (@dineriviera),

Po 60 rokoch preto navštívil miesto svojej krádeže znovu. Zavítal do niekdajšej banky, kde momentálne sídli luxusná reštaurácia, a z trezoru sa postupom rokov stala pivnica na uskladňovanie vína.

Pri započítaní inflácie ukradol mladý Boyne viac ako 1,5 milióna dnešných eur,  takže si neprilepšil o malú čiastku. Na počesť svojej krádeže, ktorú Boyne samozrejme ľutuje, si so zamestnancami reštaurácie slávnostne pripil šampanským.

 

Příspěvek sdílený Riviera (@dineriviera),

Domov
Zdieľať
Diskusia