Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2018, 14:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ochranné vajíčko tarantuly, v ktorom po otvorení ožili tisícky pavúčikov. Youtuberka sa nebojí ani nočnej mory arachnofobikov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Sama musela uznať, že podobný počet tarantúl nikdy nevidela ani ona.

Je ťažké to pochopiť, ale na svete naozaj žijú tisíce ľudí, ktoré dobrovoľne chovajú pavúky či hady ako domácich miláčikov. Do pavúkov tarantula sa pred takmer tromi desiatkami rokov zamilovala aj staršia youtuberka Deadly Tarantula Girl, na ktorej kanáli by si mohol nájsť tie najznepokojujúcejšie videá o pavúkoch.

Nedávno spôsobila rozruch záznamom otvárania vajíčka tarantuly, ktoré v skutočnosti nie je vajíčkom, ale špeciálnym ochranným obalom, kam samička nakladie samotné vajíčka.

Youtuberka najskôr ochranný obal opatrne odoberie samičke tarantuly, aby ho mohla otvoriť v bezpečnej vzdialenosti, avšak ani ona sama nečakala, koľko miniatúrnych pavúkov uvidí vnútri. Tarantuly chová od 90. rokov minulého storočia a aj tak išlo o najväčší počet malých pavúkov vnútri ochranného obalu.

Zatiaľ čo väčšina ľudí zostala z pohľadu na obal plný malých tarantúl znechutená, youtuberka nemohla byť šťastnejšia. Už dlhší čas si uvedomuje, že stav populácie jednotlivých druhov tarantúl vyzerá negatívne, a tak sa aj ona snaží hrať svoju úlohu v budúcom prežití týchto dôležitých živočíchov.

Marita Lorbiecke, ako znie jej skutočné meno, v profesionálnom živote pracuje ako učiteľka, inštruktorka jógy či spisovateľka, ale keby si ju nenašiel pri jej tarantulách, určite sa stará o svoju zbierku hadov.

Domov
Zdieľať
Diskusia