Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2018 o 11:05
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Calvin Harris sa stal opäť najlepšie plateným DJ-om za posledný rok. Hudobní producenti si podľa Forbes dokážu zarobiť slušný balík

HUDBA DJ-ING REBRÍČEK
Uložiť Uložené

Najväčšie mená elektronickej hudby sa očividne nemajú na čo sťažovať.

Svetoznámy magazín Forbes pravidelne zostavuje rebríčky najlepšie platených ľudí z rôznych odvetví. Nedávno zverejnil napríklad mená najbohatších športovcov, no tentokrát prichádza so zoznamom najlepšie zarábajúcich DJ-ov sveta za uplynulých 12 mesiacov. Prvú priečku si už šiesty rok po sebe dokázal obhájiť Škót Calvin Harris, ktorého celkové príjmy sa pohybujú vo výške 48 miliónov dolárov.

Nejde však len o zárobky výlučne z vystúpení, ale k celkovému súčtu sa prirátavajú taktiež zárobky za predaj albumov, merchu či z podnikateľských aktivít, ktoré s hudbou nemusia mať nič spoločné. Hudobný producent, civilným menom Adam Richard Wiles, sa síce opäť umiestnil na prvom mieste, no je pomerne badateľné, že jeho príjmy nedosahujú také čísla ako kedysi. V roku 2015 totiž viedol nad druhým Davidom Guettom o takmer dvojnásobok so značne vyššou cifrou ako teraz, a to 66 miliónov dolárov.

Od minulého roka sa však rebríček výrazne nemenil. Na svojom konte si prilepšilo americké duo The Chainsmokers so ziskom 45,5 milióna dolárov a umiestnilo sa tak na druhom mieste, čím pokorilo Holanďana Tiësta. Prekvapením je však americký producent Skrillex, ktorý dlhé roky obsadzoval vrchné priečky zoznamu, no tento rok sa neumiestnil ani len v prvej pätnástke.

Najlepšie zarábajúci hudobní producenti 2018 podľa magazínu Forbes:

1. Calvin Harris – 48 miliónov dolárov
2. The Chainsmokers – 45,5 miliónov dolárov
3. Tiësto – 33 miliónov dolárov
4. Steve Aoki – 28 miliónov dolárov
5. Marshmello – 23 miliónov dolárov
6. Zedd – 22 miliónov dolárov
7. Diplo – 20 miliónov dolárov
8. David Guetta – 15 miliónov dolárov
9. Kaskade – 13,5 miliónov dolárov
10. Martin Garrix – 13 miliónov dolárov
11. Axwell & Ingrosso – 12 miliónov dolárov
12. Kygo – 11,5 miliónov dolárov
13. DJ Snake – 11 miliónov dolárov
14. Dimitri Vegas & Like Mike – 10,5 miliónov dolárov
15. Afrojack – 10 miliónov dolárov

Domov
Zdieľať
Diskusia