Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2018, 21:11
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovák vďaka vírusu kradol intímne fotky užívateľov na Pokeci. Oklamal ľudí škodlivými odkazmi na stiahnutie aplikácie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Aj na Slovensku striehnu na internete nespočetné nástrahy.

Nahrávať svoje šteklivé fotografie na internet je už od začiatku veľmi zlý nápad. O to horší vie byť, ak človeku napadne nahrať si fotky do uzamknutých albumov na slovenskej sieti Pokec.sk. Práve naivitu užívateľov tohto portálu využil útočník zo Slovenska, ktorého škodlivý kód našťastie veľmi rýchlo objavili odborníci zo spoločnosti ESET.

Tvorca vírusu musel byť zručný, pretože dokázal vytvoriť samotný kód, pripraviť potrebné domény a nakoniec aj dokončiť aplikácie, pomocou ktorých kradol prihlasovacie údaje. Odkazy na stiahnutie škodlivých aplikácií sa na Pokeci šírili viacerými spôsobmi. Ľudia ich dostávali priamo do súkromných správ, vedeli na nich naraziť v profiloch užívateľov a aj v jednotlivých chatovacích miestnostiach.

Po kliknutí na odkaz sľubovala stránka sledovanie erotického živého vysielania bezplatne, na čo množstvo ľudí skočilo a aplikáciu si stiahlo. V nej však figuroval vírus, vďaka ktorému vedel útočník zaznamenať prihlasovacie heslo na Pokec a následne získať prístup do zamknutých albumov, odkiaľ sťahoval šteklivé nahé fotografie. Motív útočníka nie je známy, ale špekuluje sa aj o tom, že chcel ľudí vydierať alebo mu mohli ísť o osobnú pomstu.

Keby si sa nechal nachytať aj ty, vieš aplikáciu rýchlo odstrániť. Nainštaluj si buď ESET Mobile Security, ak chceš, aby ti hrozbu odstránila antivírusová ochrana automaticky, alebo medzi aplikáciami v nastaveniach vyhľadaj PornShowHot/Webcam Show/Erotic-Show/Sex Hot/SexShow/Sexy-Show a odinštaluj svoju verziu.

Domov
Zdieľať
Diskusia