Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2018, 18:44
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

FIFA pozvala všetkých 12 zachránených chlapcov z jaskyne na finále MS. Thajskí futbalisti už dostali pozvanie aj do Anglicka

ŠPORT FIFA JASKYŇA THAJSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Futbalisti svoj šport milujú a finále majstrovstiev sveta by bolo skvelou odmenou.

Záchranná akcia v ďalekom Thajsku dopadla na výbornú. Všetkých 12 chlapcov potápači v zdraví vytiahli z jaskyne vonku a aj keď dvaja či traja z nich zostávajú na pozorovaní v nemocnici, lebo by mohli trpieť pľúcnou infekciou, zdravotný stav je obdivuhodný na to, že malí futbalisti strávili v jaskyni viac ako dva týždne. Uvedomujú si to aj zástupcovia futbalovej federácie FIFA.


Vyšlo to len veľmi tesne, ale s trochou úsilia by FIFA mohla chlapcom splniť sen. Jej šéf Gianni Infantino poslal šéfovi thajskej futbalovej federácie list, v ktorom všetkých chlapcov aj s trénerom srdečne pozval na finálový zápas prebiehajúcich majstrovstiev sveta.

Aj keď pôvodný plán vyzeral oveľa skeptickejšie, v súčasnosti zostáva do finálového zápasu 15. júna ešte necelých 5 dní, počas ktorých by chlapci mohli stráviť čas so svojimi rodinami a potom sa vybrať do Ruska na najväčšie dobrodružstvo svojho života. Zatiaľ nie je jasné, či to bude možné, ale celý futbalový svet verí, že chlapci sa v Rusku objavia. Pravdepodobne sa však nestihnú do finále zotaviť. 

Odporúčané
PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie 5. marca 2024, 16:00

Do zástupu gratulantov sa dokonca pridal aj Manchester United. Na svojom Twitteri poďakoval záchranárom a zachráneným chlapcom odkázal, že v najbližšej sezóne majú na Old Trafford dvere otvorené. Po finále majstrovstiev sveta tak budú mať thajskí futbalisti príležitosť preletieť polovicu sveta aj do Anglicka a my nepochybujeme, že počas výletu stihnú aj viac zápasov, pretože podobne ako United zareagujú aj ďalšie európske kluby.


Domov
Zdieľať
Diskusia