Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Pelikán.
5. marca 2024, 16:00
Čas čítania 4:11
Sponzorovaný obsah

PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie

PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie
Zdroj: Unsplash/Takehiro Tomiyama
KULTÚRA CESTOVANIE CESTOVNÝ RUCH ČÍNA JAPONSKO JUŽNÁ KÓREA TAIWAN THAJSKO VIETNAM
Uložiť Uložené

Poď navštíviť východnú Áziu v top sezóne.

Ak je objavovanie krajín východnej Ázie na tvojom bucket liste, máme pre teba dobrú správu, ktorá poteší nielen tvoju peňaženku. Pelikán spustil megaakciu na flexibilné letenky (od marca do júna) do východnej Ázie. Zvyčajne tieto lety stoja okolo 1 000 eur a viac, no teraz ťa cena samostatných spiatočných leteniek nevyjde viac ako 600 eur.

Okrem iného jar je skvelým obdobím, keď sa ti oplatí vycestovať do východoázijských štátov, pretože nie je také brutálne teplo, vlhko a aktivita tropických cyklónov je vtedy najnižšia. Teplota spomenutých krajín sa na jar pohybuje okolo 25 – 30 °C a moria sú príjemne teplé (od 20 do 30 stupňov) na kúpanie.

Cena a dostupnosť a leteniek sú aktuálne v čase písania článku. S odstupom času sa tieto skutočnosti môžu meniť. Taktiež ti pripomíname, že cestovné pasy musia byť vo všeobecnosti platné minimálne 6 mesiacov od dátumu predpokladaného ukončenia pobytu v krajine. Viac o podmienkach vstupu do nasledujúcich krajín nájdeš na webe Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Tchaj-pej, Taiwan

📅Termín: od apríla do júna 2024

✈️Odlet: Budapešť (China Air)

🧳Prestup: Peking, Čína

⌛Dĺžka letu: 17 hodín, 25 min.

💶Cena (tam a späť): 449 €

Cez deň si pozrieš lokálne chrámy, večer sa poprechádzaš nočnými uličkami plnými neónových svetiel a na každom rohu narazíš na reštaurácie, ktorých vôňa ťa bude lákať dnu. Takto v jednoduchosti by sa dal opísať zážitok v Tchaj-peji, no je toho omnoho viac, čo toto hlavné mesto Taiwanu ponúka.

Keď už tu budeš, povinnou zastávkou je rozhodne 11. najvyšší mrakodrap na svete, ktorý má 101 podlaží – Taipei 101. Hoci modernú architektúru máš na každom rohu, Tchaj-pej nie je len urbanistickým nebom, ale je obklopené aj nádhernou prírodou. Národný park Yangmingshan je nádherné miesto na prechádzku, kde nájdeš horúce pramene, vodopády a exotické zvieratá. Ak si budeš chcieť spraviť dokonalú instagramovú fotku, zo Slonej hory (Xiangshan) budeš mať super výhľad na celé mesto.

taipei
Zdroj: Unsplash/Tracy Hopkins, Timo Volz
Letenka do Tchaj-peja

Kuala Lumpur, Malajzia

📅Termín: apríl 2024
✈️Odlet: Budapešť (China Air)
🧳Prestup: Peking, Čína
⌛Dĺžka letu: 1 deň, 4 hodiny, 40 min.
💶Cena (tam a späť): 499 €

Hlavné mesto Malajzie je mixom mnohých kultúr a je zaradené do zoznamu New 7 Wonders Cities. Podobne ako Tchaj-pej, aj tu nájdeš moderné mrakodrapy, pričom dominantou mesta, ktorú určite neprehliadneš, je majestnátna dvojveža prepojená mostíkom – Petronas.

No čo ti rozhodne vyrazí dych, sú náboženské paláce a chrámy. Napríklad 100-ročný komplex chrámov Batu Caves má 272 schodov, ktoré sú pomaľované farbami dúhy. Chrám Sri Mahamariamman je nielen pestrofarebný, ale navyše aj bohato zdobený reliéfmi a malými figúrkami hinduistického božstva. Čiže naša rada, uvoľni si miesto v telefóne, pretože v tejto destinácii budeš fotiť a fotiť.

kuala lumpur
Zdroj: Unsplash/Esmonde Yong, Rc CF
Letenka do kuala lumpuru

Hočiminovo Mesto, Vietnam

📅Termín: od apríla do júna 2024
✈️Odlet: Budapešť (China Air)
🧳Prestup: Peking, Čína
⌛Dĺžka letu: 1 deň, 7 hodín, 20 minút
💶Cena (tam a späť): 518 €

Návšteva najväčšieho mesta Vietnamu je rozhodne zážitok, ktorý musíš absolvovať aspoň raz za život. Možno ťa to prekvapí, ale Hočiminovo Mesto je domovom nielen tradičnej vietnamskej architektúry, ale aj francúzskych stavieb. Vieš o tom, že aj tu nájdeš (síce menšiu) katedrálu Notre-Dame?

Keď už sa tu ubytuješ, svoje ráno musíš začať pravou vietnamskou kávou. Počas dňa preskúmaj miestne trhy a stánky s jedlom, kde budú vône polievok pho a bravčových rezancov štekliť tvoje nosné dierky. Ak máš napozerané vojenské filmy, určite vieš, že práve pád tohto mesta, ktoré sa predtým volalo Saigon, ukončilo vietnamskú vojnu. Preto pokiaľ si chceš zaspomínať na krutú históriu a naučiť sa niečo nové, navštív Múzeum pozostatkov vojny a pôvodné vojenské tunely Cu Chi.

vietnam sagion
Zdroj: Unsplash/Alena Kuznetsova, Minh Minh
letenka do hočiminovho mesta

Bangkok, Thajsko

📅Termín: od marca do júna 2024
✈️Odlet: Budapešť (China Air)
🧳Prestup: Peking, Čína
⌛Dĺžka letu: 1 deň, 1 hodina, 15 min.
💶Cena (tam a späť): 519 €

Možno z počutia alebo filmov vieš, že pouličná kultúra v Bangkoku je naozaj živá (najmä v noci). Čiže ak sem náhodou pôjdeš s partiou kamošov, určite musíš navštíviť lokálne kluby a bary. Počas dňa si sprav zastávku v chrámoch (najmä v Kráľovskom paláci) a vyskúšaj miestny street food, ktorý je druhý najlepší na svete. Veď kde inde si dať pad thai či tom yum než v hlavnom meste Thajska?

V apríli je takzvaný thajský nový rok (Songkran), ktorý je národným sviatkom v celej krajine. Počas osláv nastáva takzvaná očista, takže ak pôjdeš napríklad cez ulicu Khao San (a nevadí ti mokré oblečenie), očakávaj megaoblievačku medzi miestnymi a cudzincami. V máji sa zase pokocháš veľkolepou šou v podaní svetiel a ohňostrojov na raketovom festivale Bung Ban Fai.

thajsko, bangkok
Zdroj: Unsplash/Alejandro Cartagena, Braden Jarvis
Letenka do Bangkoku

Tokio, Japonsko

📅Termín: apríl 2024
✈️Odlet: Budapešť (China Eastern Airlines)
🧳Prestup: Pudong, Čína
⌛Dĺžka letu: 17 hodín, 20 min.
💶Cena (tam a späť): 589 €

Čo tak preskúmať hlavné mesto krajiny vychádzajúceho slnka počas obdobia, keď kvitnú nádherné sakury? Tokio bude od konca marca do začiatku apríla zahalené do rúška pastelovoružových čerešňových stromov, takže si ich ešte stihneš odfotiť.

Keďže Tokio ponúka aktivít od A po Z, dáme ti pár tipov. Určite si do svojho to-do listu zapíš návštevu šinto chrámov, uličiek štvrte Šibuja (ako napríklad Akihabara a Takešita) či výlet rýchlovlakom (šinkansen) k majestátnej sopke Fudži.

Po objavovaní kultúrnych pamiatok si dopraj misku teplého ramenu, čerstvé sashimi v izakaja bare, alebo absolvuj 45-minútovú čajovú ceremóniu s gejšami. V Tokiu sa nemusíš báť, že zostaneš hladný. Na každom rohu sa nachádzajú automaty od výmyslu sveta, ktoré disponujú okrem jedál a nápojov aj takými bizarnosťami ako vývar z tuniaka či mysteriózne balíčky s prekvapením.

tokyo
Zdroj: Unsplash/Tomáš Malík, Freeman Zhou
Letenka do tokia

Pusan, Južná Kórea

📅Termín: od marca do júna 2024
✈️Odlet: Budapešť (China Eastern Airlines)
🧳Prestup: Pudong, Čína
⌛Dĺžka letu: 16 hodín, 5 min.
💶Cena (tam a späť): 589 €

Toto prímorské mesto nazývajú miestni aj San Francisco Južnej Kórey, najmä pre jeho kopcovitý terén. Keď zadáš do Googlu obrázky Pusanu, všimneš si rozkošné malé domčeky s farebnými strechami, ktoré sa nachádzajú v Gamcheon Culture Village. Dedinku spája 6 500-metrový most s modernejšou štvrťou plnou obchodov, výškovými budovami a nádhernou plážou Haeundae.

V Pusane sa rozhodne nudiť nebudeš. Môžeš si ísť spraviť vychádzku do budhistického chrámu Haedong Yonggung, ktorý je postavený na útese. Pokiaľ si fanúšik umenia, zamiluješ si galériu Kim Jae Sun, kde nájdeš to najlepšie od kórejských umelcov. No a čo určite nemôžeš vynechať, je návšteva najväčšieho kórejského trhu morských plodov, známeho ako Jagalchi. Či už máš chuť na čerstvú rybu priamo od rybárov, mušle, krevety alebo dokonca červy, niet lepšieho mesta v Južnej Kórei ako Pusan.

busan
Zdroj: Unsplash/Minku Kang, Philip Jang
Letenka do pusanu
Domov
Zdieľať
Diskusia