Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2018, 21:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Istanbulská kaviareň umiestnila do sklenenej vitríny živého leva. Hostia popíjajú kávičku či čaj s výhľadom na úbohé zviera

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Kaviareň v centre tureckého mesta vlastní viacero exotických zvierat.

Historické mesto Istanbul každý rok privíta stovky tisíc turistov, ktorí dychčia po miestnych tradíciách aj pamiatkach. Priamo v jeho srdci leží aj budova, v ktorej majiteľ chová viacero exotických zvierat. Klietky pod zemou majú obsahovať leva, plameniaky, hady, krokodíly či kone a papagáje, zatiaľ čo na povrchu víta návštevníkov kaviareň Mevzoo.

Na Instagrame sa nedávno objavili videá z oficiálnej stránky kaviarne, na ktorých je zachytený jej interiér. Návštevníci pokojne popíjajú kávu či čaj a malé dievčatko pobehuje popri úzkej sklenenej vitríne, kde beží živý lev. Zviera malo byť odvrhnuté rodičmi v tureckej zoologickej záhrady a majiteľ kaviarne ho zachránil, pretože sa popri kaviarni venuje aj rehabilitácii zranených či opustených zvierat.

 

Příspěvek sdílený Mevzoo (@mevzoo),

Nikto však nerozumie tomu, ako mu mohlo napadnúť postaviť v interiéri sklenenú vitrínu širokú možno necelý meter, aby do nej umiestnil živého leva a nechal ho v nej pobehovať. Lev vraj má k dispozícii v pivnici spomínanú klietku s výbehom, ale človek musí pochybovať o tom, či je pivnica najvhodnejšie miesto na chov podobného exotického zvieraťa.

Skoro 3000 ľudí už podpísalo petíciu proti vystavovaniu leva v kaviarni a na sociálnej sieti sa vyjadril aj prezident tureckej organizácie združujúcej veterinárnych chirurgov. Vyhlásil, že je to obrovská potupa, pretože v údajnom „rehabilitačnom centre“ sa zvieratá očividne týrajú.

 

Příspěvek sdílený Mevzoo (@mevzoo),

Domov
Zdieľať
Diskusia