Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2018, 18:30
Čas čítania 0:00
Marek R.

Ako hodnotia slovenskí fanúšikovia výkony hokejistov? Boli sme sa opýtať priamo do fanzóny

ŠPORT SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenskí fanúšikovia sa okrem iného rozpovedali aj o tom, čo by zlepšili na našej hre.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa tento rok konajú v Kodani a Herningu, sú už v plnom prúde a väčšinu zápasov má už za sebou aj naša slovenská hokejová reprezentácia. Po šiestich zápasoch majú chalani na konte 8 bodov za dve výhry a dve prehry po predĺžení a stále šancu na miestenku medzi ôsmimi najlepšími tímami. Vyzdvihnúť treba hlavne výkon zo soboty, kedy sme potrápili Švédov a podali náš najlepší výkon na šampionáte.

Ako už býva každý rok zvykom, majstrovstvá sveta v hokeji dokážu spojiť celý národ. Rivalita medzi západom a východom, prípadne jednotlivými mestami ide bokom, ľudia neriešia politiku ani nič iné, keďže máme spoločný cieľ - poháňať našich chalanov dopredu.

Rodina sa stretne pri televízii na spoločnom gauči, kamaráti v podniku, niektorí priamo na štadióne a ešte tu máme napríklad aj miesta s veľkoplošnými obrazovkami, kde sa dokáže stretnúť hromada ľudí, ktorí sa ani nepoznajú, no prišli s rovnakým zámerom ako aj vy.

Ako hodnotia slovenskí fanúšikovia výkony hokejistov? Boli sme sa opýtať priamo do fanzóny

Jedna takáto fanzóna sa nachádza aj pri nákupnom centre Eurovea, kde sa okrem sledovania zápasu dokáže človek zabaviť aj mnohými inými aktivitami a nemôže chýbať ani stánok Slovakia Chips, kde môžete ľahko vyhrať balík tejto slanej pochúťky. Všetko fungovalo tak, ako malo, aj počas štvrtkového zápasu proti Francúzsku, kedy sme sa rozhodli do fanzóny vybrať aj my, aby sme zažili tú typickú atmosféru hokeja na vlastné oči a hlavne teda uši, keďže slovenskí fanúšikovia sú známi svojou vášňou a emóciami.

A lepší zápas, respektíve deň sme si ani vybrať nemohli, keďže naplno sa ukázalo odhodlanie slovenských fanúšikov. Počasie sa totiž v polovici zápasu pokazilo, spustil sa lejak, no ľudia sa nikam nerozpŕchli, ale vydržali poctivo fandiť až do konca zápasu, a to aj tí, ktorým sa neušlo miesto pod slnečníkmi a museli tak moknúť.

Ako hodnotia slovenskí fanúšikovia výkony hokejistov? Boli sme sa opýtať priamo do fanzóny

V daný hrací deň sme zastavili štyroch fanúšikov, aby nám zodpovedali niekoľko otázok. Pýtali sme sa, ako hodnotia doterajšie výkony, čo by na nich zlepšili, respektíve kde vidia nedostatky, či si myslia, že sa prebojujeme do štvrťfinále a aké emócie sa im spájajú s majstrovstvami sveta.

Ako hodnotia slovenskí fanúšikovia výkony hokejistov? Boli sme sa opýtať priamo do fanzóny

"Čo sa týka našich výkonov na majstrovstvách sveta, tak ich hodnotím neutrálne, keďže na úvod to bolo dosť hrozné si myslím, ale po zápase s Francúzmi som mal relatívne dobré pocity. Naše nedostatky vidím hlavne v slabých presilovkách, mali by taktiež viac korčuľovať, nepozdáva sa mi ani naša strelba, tá je úplne nepresná a často triafame prvého obrancu. Mali by sme byť silní na puku a hlavne v tretej tretine zabrať a nie ubrať, ako máme vo zvyku. 

Štvrťfinále podľa mňa nedáme a ani si to nezaslúžime, lebo sme kvalitou tak od 9. do 14. miesta a nie medzi prvou osmičkou. Raz za uhorský rok ale motyka vystrelí, takže možné je všetko, viac si ale myslím, že to tento rok nedáme. Škoda hlavne toho zápasu s Českom, keby sme ho zvládli, tak by som naše šance na štvrťfinále videl pozitívnejšie. 

Keď počujem pojem majstrovstvá sveta v hokeji, v prvom rade mi napadne Jožko Golonka, ako dal dole Ragulina. Potom mi napadne nezabudnuteľný komentár "Žigo si najlepší" a taktiež "Sme majstri sveta!". Teraz to už ide síce dole vodou, ale určite sú to stále príjemné emócie."

Ako hodnotia slovenskí fanúšikovia výkony hokejistov? Boli sme sa opýtať priamo do fanzóny

"Naše výkony sú zatiaľ, povezdme, celkom dobré, ale ten zápas so Švajčiarmi ma hlavne mrzí, že sme to nedali do konca, s Čechmi takisto. S Rakúšanmi sa to už potom zlepšilo a dúfam, že v budúcich zápasoch to už bude iba lepšie a budeme vyhrávať. Náš najväčší nedostatok vidím v hraní presilových hier, tie by mohli chalani zlepšiť.

Ohľadom štvrťfinále našim chalanom verím, som patriot, takže určite štvrťfinále dáme. Najväčšie emócie sa mi vybavia z roku 2002, keď sme získali zlato, rovnako aj pri ďalších medailách z nasledujúcich rokov, takže by sme si to mohli opäť zopakovať."

Ako hodnotia slovenskí fanúšikovia výkony hokejistov? Boli sme sa opýtať priamo do fanzóny

"Výkony zatiaľ nič moc, myslím, že sa to zlepšuje, ale prvé zápasy to jednoducho nebolo ono. Myslím si, že by sme mali jednoznačne viac strieľať a lepšie si nahrávať. Napriek tomu verím, že to štvrťfinále dáme, keďže momentálne hráme dobre. S majstrovstvami sveta sa mi spájajú zmiešané pocity."

Ako hodnotia slovenskí fanúšikovia výkony hokejistov? Boli sme sa opýtať priamo do fanzóny

"Výkony sú zatiaľ v pohode, síce sme už dvakrát prehrali, ale myslím si, že si chalani vedú dobre. Mali by sme hlavne lepšie brániť, taktiež sa dostávať viac do hry a zamerať sa a hlavne zlepšiť aj našu streľbu. Čo sa týka štvrťfinále, vidím to tak 50 na 50, ale ako fanúšička myslím, že to dáme. Emócie, ktoré u mňa prevládajú počas majstrovstiev sveta, sú radosť a šťastie."

Ak máte zaujímavé momenty, fotografie či dojmy z pozície fanúšika, určite sa o ne s nami podeľte, tie najlepšie odmeníme.

Anketa:
Myslíš si, že sa dostaneme do štvrťfinále?
Áno
Nie
Áno
19 %
41 Hlasov
Nie
81 %
171 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia