Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2018, 11:03
Čas čítania 0:00
Radka T.

Prvý pivný hotel na svete poteší všetkých milovníkov piva. Každá izba bude mať vlastný výčap

ZAUJÍMAVOSTI PIVO
Uložiť Uložené

Zakladatelia tvrdia, že hotel je darčekom pre ich verných fanúšikov.

Škótsky pivovar BrewDog má veľké plány. Chystá sa totiž pustiť do hotelierstva, no jeho ubytovacie zariadenie nebude mať konkurenciu. V izbách totiž návštevníci nájdu výčap a špeciálnu chladničku plnú piva.

BrewDog je pivovar založený nadšencami Jamesom Wattom a Martinom Dickiem. Preslávili sa napríklad výrobou pív s vysokým obsahom alkoholu. Pivo The End of History obsahovalo až 55 percent alkoholu a limitovaný počet fliaš sa predával v extravagantnom obale. Nalievať si pivo z fľaše ukrytej v mŕtvej veveričke totiž rozhodne nie je štandardné. Lenže pivovar má ďalšie plány, ktoré síce tiež súvisia s pivom, no narobia vietor hlavne v hotelierstve.

 

Príspevok, ktorý zdieľa ... (@gdlbr),

Plánom je vytvoriť prvý pivný hotel na svete, kde si návštevníci budú môcť načapovať pivo priamo v izbe. Prvý takýto hotel s názvom Dog House plánoval pivovar otvoriť vo svojej pobočke v americkom Columbuse, teraz je na pretrase informácia, že vyrásť má aj v Škótsku v oblasti Aberdeenshire. Vzniknúť by mal vraj už na budúci rok.

Výčapy majú byť k dispozícii vo všetkých 26 izbách. Okrem toho si hostia budú môcť pochutnať na fľaškovom pive zo špeciálnych chladničiek v sprche. 

„Dog House je darčekom pre vášnivých fanúšikov nášho piva, ktorí absolvujú púť do pivovaru v Aberdeenshire. Myšlienka otvoriť si pivný hotel bola vždy súčasťou nášho programu a práve teraz sme schopní tento sen zrealizovať,“ povedal spoluzakladateľ James Watt a dodal ešte, že to bude skutočná pivná nirvána. 

Domov
Zdieľať
Diskusia