Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2018, 10:07
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

DCEU vyprodukuje desiatky filmov. Na ktoré sa tešíme najviac a prečo práve na Scorseseho Jokera?

FILMY A SERIÁLY BATGIRL
Uložiť Uložené

Aquaman je už na ceste, Shazam! sa začína nakrúcať a Wonder Woman 2 nás tiež neminie. Čo ale bude potom?

Vo Warner Bros. v týchto dňoch/týždňoch vládne ohľadom DC univerza asi dosť pochmúrna nálada. Tímovka Justice League kriticky aj finančne viac-menej vyhorela a pred tvorcami teraz leží neľahká úloha, aby sa pokúsili svoje milované univerzum ešte v poslednej chvíli zachrániť.

Nejaké kroky k náprave sa už podnikli: Geoffa Johnsa nahradil v kresle hlavného producenta Walter Hamada, známy najmä prácou na univerze Conjuringu. Tomu bude z kresla viceprezidentky pomáhať aj Chantal Nong (Godzilla, The Intern, Crazy Rich Asians).

Z kuloárov navyše prenikajú správy, že Zack Snyder si už v DC neškrtne (čo asi málokoho prekvapuje). Aké filmy nás ale čakajú najbližšie a na aké z nich sa najviac tešíme?

Aquaman

Sólovka Aquamana patrí k tým, ku ktorým sa momentálne upierajú pomerne veľké nádeje. Po slabom výkone Justice League by totiž práve kráľ Atlantídy mohol byť tou pravou náplasťou.

 

James Wan sa síce dostal do povedomia divákov ako autor hororov The Conjuring či Insidious, ale to neznamená, že by nezvládol aj trikový blockbuster. Je totiž mimoriadne zručným remeselníkom a pokiaľ sa tieto jeho danosti spoja so zaujímavým príbehom, mohol by Aquaman poriadne bodovať.

DCEU vyprodukuje desiatky filmov. Na ktoré sa tešíme najviac a prečo práve na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Momentálne sa nachádza v post-produkcii a zatiaľ nepočuť žiadne negatívne zvesti či problémy ohľadom nakrúcania, čo je tiež dobrým znamením.

Fanúšikovia špekulovali, že trailer na Aquamana uvidíme už v týchto dňoch, ale James Wan očakávania trochu schladil a poznamenal, že upútavka rozhodne nedorazí tak skoro, ako si mnohí želajú. Slovenská premiéra je stanovená na 21. decembra (prosinec) 2018.

Shazam!

Sólovka Shazama sa už začala nakrúcať, pričom režijne na ňu dohliada David F. Sandberg zodpovedný za kvalitné horory Lights Out či Annabelle: Creation. Aj vzhľadom na to je možno trochu paradoxné, že Shazam! má byť podľa tvorcov optimisticky ladeným a zábavným filmom.

 

Potvrdené máme aj to, že hlavnú rolu si strihne Zachary Levi, záporáka Mark Strong a objaví sa aj talentovaný Jack Dylan Grazer z výborného hororu It. Ohľadom odklonu od temnejšieho tónu sa nedávno vyjadril aj Mark Strong.

DCEU vyprodukuje desiatky filmov. Na ktoré sa tešíme najviac a prečo práve na Scorseseho Jokera?
Zdroj: DC Comics

„Zachary Levi, ktorý hrá hlavnú rolu, je veľmi zábavný chlapík a nemám pochybnosť o tom, že bude s humorom hrať aj svoju úlohu,“ povedal Strong.

„Mám dojem, že DC si uvedomilo, že majú plno temných filmov a teraz objavili jeden, ktorý je dosť zábavný! Je v ňom naozaj mnoho humorných scén. O to zaujímavejšie bude sledovať, ako sa s komiksovými adaptáciami pobijú hororoví režiséri, teda Wan a Sandberg.

Wonder Woman 2

Pokračovanie hyper úspešnej Wonder Woman nám opäť doručí režisérka Patty Jenkins. Podľa jej slov sa môžeme tešiť na množstvo prekvapení a de facto "úplne iný film". Zatiaľ nemáme oficiálne potvrdené, o čom snímka bude, ale hovorí sa, že Wonder Woman by sa mala presunúť do 80. rokov, teda do konca studenej vojny.

„Dvojka bude od začiatku zábavnou, od prvých sekúnd sa bude niesť v prítomnosti superhrdinky a dočkáme sa aj romantiky. Rovnako tak sa v deji objaví pár nových neuveriteľných postáv, ktoré sú od tých predošlých odlišné,“ vyjadrila sa Jenkins.

DCEU vyprodukuje desiatky filmov. Na ktoré sa tešíme najviac a prečo práve na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Vráti sa samozrejme aj Gal Gadot. Čo sa týka Chrisa Pinea, zatiaľ nemáme jasno. Tvorcovia sľubujú v pokračovaní poriadnu love story, ale či sa nejakým spôsobom chystajú oživiť Stevea Trevora, alebo či Chris Pine stvárni inú postavu (prípadne, či sa vôbec objaví) zatiaľ netušíme.

Hovorí sa tiež, že rolu záporáka by mala obsadiť čarodejnica Circe, ktorá dokáže premieňať ľudí na zvieratá a ovládať protivníkov silou vôle.  Wonder Woman 2 má premiéru stanovenú 31. novembra (listopad) 2019.

 

Flashpoint

Hneď po Wonder Woman 2 by vo Warner Bros. chceli uviesť dve konkrétne sólovky. Jednou z nich má byť práve tá Flashova pod názvom Flashpoint. Rýchlonohého superhrdinu režijne obstarajú John Francis Daley a Jonathan Goldstein, autori vydarenej komédie Game Night, ktorá nedávno vstúpila do našich kín (naša recenzia tu).

Okrem toho napísali napríklad komiksovku Spider-Man: Homecoming. Flash mal veľké problémy nájsť režiséra a pri projekte sa vystriedalo hneď niekoľko tvorcov.

DCEU vyprodukuje desiatky filmov. Na ktoré sa tešíme najviac a prečo práve na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Pôvodne mali film točiť Phil Lord a Chris Miller, ale dali prednosť sólovke Han Sola (odkiaľ ich aj tak vykopli), následne mali záujem aj Seth Grahame-Smith či Rick Famuyiwa. Príbehovo sa tvorcovia inšpirujú komiksom Flashpoint Paradox, kde sa bude rôzne meniť minulosť a následne aj prítomnosť.

Do hlavnej úlohy sa vráti Ezra Miller, okrem neho ale uvidíme aj Gal Gadot, Billyho Crudupa, Kiersey Clemons a počíta sa aj s Benom Affleckom. Flashpoint dorazí v roku 2020.

Batgirl

Druhou aktívne chystanou sólovkou (po Flashpointe) je Batgirl. Na internete sa síce špekulovalo, že Joss Whedon režírovať napokon nebude, potom sa zdanlivo ukázalo, že ide len o nepodložené tvrdenia, aby sa vzápätí na to potvrdili. Áno, Joss Whedon s Batgirl končí a zatiaľ netušíme, kto zaujme jeho miesto.

Nemáme tiež meno herečky, ktorá stvárni hlavnú úlohu, takže vás odkážeme na náš starší článok, kde sa nachádzajú mená herečiek, ktoré by si mohli Batgirl strihnúť.

DCEU vyprodukuje desiatky filmov. Na ktoré sa tešíme najviac a prečo práve na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros. Interactive Entertainment

O rolu síce prejavila záujem aj Lindsay Lohan, ale zrejme išlo z jej strany len o spôsob, ako na seba strhnúť pozornosť. Joss Whedon sa síce vyjadril, že by chcel, aby rolu získala verejne neznáma/málo známa herečka, ale keďže už s projektom nemá nič spoločné, môže to dopadnúť úplne inak.

The Batman

Sólovka The Batman od Matta Reevesa (War for the Planet of the Apes) sa už pravdepodobne zaobíde bez Bena Afflecka. Stále píšeme "pravdepodobne", pretože zatiaľ nikto nič oficiálne nepotvrdil, avšak zdroje z Warner Bros. hovoria, že Affleck toho má plné zuby a chystá sa to zabaliť.

Poslednou adaptáciou, kde by sa mal ako Temný rytier objaviť, by mal byť Flashpoint. Dokonca sa už hovorí aj o Affleckovom potenciálnom náhradníkovi. Tým by mal byť Jon Hamm (Baby Driver), ktorý má údajne o rolu veľký záujem.

DCEU vyprodukuje desiatky filmov. Na ktoré sa tešíme najviac a prečo práve na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Uvidíme, ako to celé napokon dopadne. Matt Reeves je v každom prípade spoľahlivou voľbou. Čo sa týka príbehu, zatiaľ nevieme takmer nič, snáď len, že by sa mal ako hlavný záporák objaviť Deathstroke v podaní Joea Manganiella.

Aj keď ani ohľadom tohto tvrdenia si nemôžeme byť sto percentne istí. Celý projekt sa momentálne nachádza v pre-produkcii a dátum predpokladanej premiéry zatiaľ nie je známy.

 

Nightwing

Batmanovho sidekicka dovedie do kinosál režisér Chris McKay. Ten má za sebou skôr rodinne zamerané a komediálne snímky, ako Robot Chicken, Titan Maximum a Lego Batman Movie.

O scenár sa postará Bill Dubuque. McKay sa vyjadril, že by do hlavnej úlohy rád obsadil fyzicky zdatného herca, keďže sa chce v prvom rade spoliehať na tradičné bojové umenia, gymnastiku a kaskadérov a nie CGI.

DCEU vyprodukuje desiatky filmov. Na ktoré sa tešíme najviac a prečo práve na Scorseseho Jokera?
Zdroj: DC Comics

„Som veľkým fanúšikom Nightwinga a jeho príbeh je jedným z najlepších,“ povedal režisér. „Vyrastal som s ním. Žiadna iná postava v komiksoch si neprešla takouto zmenou. Zatiaľ nemáme tušenie, kto si zahrá hlavnú úlohu, ani kedy sa začne nakrúcať.

Suicide Squad 2

Prvá tímovka sympatických psychopatov dopadla síce všelijako, ale stále si stojíme za tým, že tie postavy majú ohromný potenciál, takže sa na dvojku tešíme. Okrem iného aj preto, lebo ju bude režírovať šikovný Gavin O'Connor, autor super thrilleru The Accountant.

Je tiež veľmi pravdepodobné, že uvidíme väčšinu hercov z jednotky, hoci oficiálne bol zatiaľ potvrdený len Joel Kinnaman alias Rick Flag. Podľa jeho slov je však možné, že Suicide Squad 2 bude viac realistickejším príbehom, kde nebudú tak hojne zastúpené nadprirodzené prvky.

DCEU vyprodukuje desiatky filmov. Na ktoré sa tešíme najviac a prečo práve na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Uvidíme, ako to bude s Jokerom. David Ayer sa neskôr vyjadril, že ľutuje, že neurobil záporáka radšej z neho. V dvojke by sme sa však mohli dočkať záporáka Black Adama v podaní Dwaynea "The Rock" Johnsona.

The Rock pred nejakým časom pustil do éteru informáciu, že ohľadom tejto postavy chystajú tvorcovia veľké prekvapenie, takže sme zvedaví, ako to s jeho postavou napokon vypáli.

Deadshot

Pokiaľ ste sa (ako my) tešili na sólovku cool Deadshota zo Suicide Squad, tak vás asi sklameme. Podľa informácií z januára (leden) tohto roku sa totiž zdá, že Warner Bros. tento projekt zrušilo.

DCEU vyprodukuje desiatky filmov. Na ktoré sa tešíme najviac a prečo práve na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Will Smith by sa teda mal objaviť v úlohe smrtiaceho zabijaka len v Suicide Squad 2. Príliš nás to neprekvapuje, keďže okolo tejto sólovky bolo podozrivo ticho a nemali sme meno ani režiséra, ani predpokladanej premiéry. Stále nás však Warner môže milo prekvapiť. 

Man of Steel 2

 

Henry Cavill má v zmluve zakotvené, že si Supermana zahrá ešte raz. Po snímkach Man of Steel, Batman v Superman a Justice League by sa teda mal objaviť ešte štvrtýkrát. Či to bude zároveň jeho rozlúčka s rolou slávneho Kryptoňana, zatiaľ netuší asi nikto.

Najbližšie by sa Cavill mohol ako Superman objaviť buď v nejakej DC tímovke alebo v Man of Steel 2, pričom pravdepodobnejšia je práve tá druhá možnosť. Vzhľadom na fakt, že Man of Steel je do dnešného dňa považovaný za najlepší prírastok celého DCEU, možnosť pokračovania znie rozhodne lákavo.

 

DCEU vyprodukuje desiatky filmov. Na ktoré sa tešíme najviac a prečo práve na Scorseseho Jokera?
Zdroj: Warner Bros.

Je však tiež jasné, že pôvodne spomínaný Matthew Vaughn, ktorého chceli Warnerovci posadiť na režisérsku stoličku, zrejme projekt nenatočí, keďže sa chystá dohliadať na tretí diel série Kingsman a epické sci-fi Courage.

Podľa slov samotného Henryho Cavilla však zrejme môžeme očakávať, že dvojka už rozhodne nebude tak depresívna a temná. Doslova sa vyjadril, že by mohlo ísť o feel-good film.

BONUS: Joker mimo DCEU

Asi nebudeme ďaleko od pravdy, keď povieme, že Jokerov origin patrí vôbec k najočakávanejším komiksovkám od Warner Bros. Paradoxne, film bude stáť mimo univerzum DC a teda sa v ňom v role Jokera neobjaví Jared Leto.

DCEU vyprodukuje desiatky filmov. Na ktoré sa tešíme najviac a prečo práve na Scorseseho Jokera?
Zdroj: DC Comics

Podľa čerstvých správ by si psychopatického klauna mal strihnúť Joaquin Phoenix. Snímku režíruje Todd Phillips a produkuje Martin Scorsese. Prvá klapka by mala padnúť už v máji (květen) tohto roka.

Hoci stále nie je oficiálne potvrdené, že Jokera stvárni Phoenix, je veľmi pravdepodobné, že sa to dozvieme už v najbližších dňoch. Jokerov príbeh v štýle pochmúrneho krimi thrilleru v Gothame 80. rokov by mohol byť naozaj skvelým zážitkom, tvorcom preto budeme držať palce, aby počas nakrúcania nenastali žiadne problémy.

Anketa:
Ktorý z menovaných filmov by ste si najradšej okamžite pozreli?
Aquaman
Wonder Woman 2
Shazam!
Flashpoint
Batgirl
The Batman
Nightwing
Suicide Squad 2
Deadshot
Man of Steel 2
Jokerov film mimo DCEU
Aquaman
6 %
34 Hlasov
Wonder Woman 2
6 %
33 Hlasov
Shazam!
2 %
11 Hlasov
Flashpoint
8 %
46 Hlasov
Batgirl
2 %
9 Hlasov
The Batman
10 %
59 Hlasov
Nightwing
3 %
16 Hlasov
Suicide Squad 2
13 %
76 Hlasov
Deadshot
3 %
20 Hlasov
Man of Steel 2
10 %
57 Hlasov
Jokerov film mimo DCEU
39 %
226 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia