Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2018, 16:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kuzminová získala za medaily najvyššiu prémiu v histórii slovenských olympionikov. Zaslúžene jej na konto pribudne cez 100-tisíc eur

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Naša olympionička si zaslúži každý cent.

Bez akýchkoľvek pochýb je najúspešnejšou olympioničkou v histórii Slovenska a za svoje výkony v Južnej Kórei získala aj zaslúžené finančné ohodnotenie. Anastasia Kuzminová nám už dlhé roky spríjemňuje sledovanie biatlonových pretekov a nijak inak to nedopadlo ani tentoraz, pretože Nasťa z Ázie priviezie jednu zlatú a hneď dve strieborné medaily.

Najskôr to síce nevyzeralo najlepšie, ale v ďalších pretekoch už Kuzminová zabrala a stala sa historicky najúspešnejšou biatlonistkou na olympijských hrách v počte individuálnych medailí. Okrem pôsobivého rekordu na olympijských hrách však Kuzminová prepísala aj slovenský rekord. Pred rokmi si z olympiády v kanadskom Vancouveri domov priviezla zlatú a striebornú medailu spoločne s jedným 7. miestom a na účet jej za tieto výkony pribudlo 86-tisíc eur.

V Južnej Kórei Kuzminová svoju bilanciu ešte vylepšila, čo muselo logicky vyústiť do príjemnejšej odmeny. Nasťa zinkasuje ako prémiu z tohtoročnej olympiády 130-tisíc eur, takže takmer o polovicu viac ako za výsledky z Kanady. Za svoje výkony počas biatlonovej sezóny si pritom vybojovala ďalších viac ako 80-tisíc. Vďaka tomu môže byť pyšná nielen na cenné kovy, ale aj na finančnú injekciu, ktorá jej život zaslúžene opäť o čosi zjednoduší. 

Domov
Zdieľať
Diskusia