Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2018, 13:11
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Frajerove kreatívne riešenie hádky zabáva internet. Namiesto argumentovania svoju priateľku zrušil jednoduchým matematickým pravidlom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Hádky sa dajú riešiť aj inou cestou.

Obyčajná hádka dokáže skončiť aj kreatívnym spôsobom, o čom pred pár dňami presvedčil internet jeden havajský pár. Bree Kunihiro a jej frajer Carlos Halili majú síce iba 16, respektíve 17 rokov, ale sú spolu šťastní a ako v každom vzťahu, aj oni z času na čas zažívajú menšie či väčšie konflikty.

Jeden z konfliktov sa odohral aj na sklonku roka 2017, pričom Bree zostala v priebehu niekoľkých sekúnd tak zarazená, že musela celú konverzáciu zdieľať na Twitteri a nečakala viac ako 200-tisíc lajkov, ktoré jej príspevok dostal. Bree portálu BuzzFeed vysvetlila, že sa so svojím frajerom veľmi často nehádajú a nikdy sa nedostali do situácie, z ktorej by nevedeli argumentačne vyjsť, avšak práve Carlos má v tejto oblasti často navrch.

Poslednú hádku preto vyriešil veľmi prefíkane, pretože chcel vedieť, či je jeho priateľka pripravená ísť s ním do nákupného centra presne tak, ako sa predtým dohodli. Bree mu však odpísala, že sa hnevá, pričom použila slová „But I’m mad“, na čo Carlos odpovedal, že sa hnevá aj on. Frajerka po jeho správe zdanlivo zakončila debatu s odpoveďou, že teda nikam nejdú, čo však Carlosa nezlomilo. Opýtal sa prečo by nikam nešli, na čo Bree napísala, že sa hnevá on aj ona.

V tej chvíli Carlos využil svoje znalosti z matematiky, odpísal jej len to, že v tom prípade sa obe slová „mad“ vykrátia a následne jej zaželal dobrú noc bez toho, aby čakal na odpoveď. PEMDAS v tomto prípade znamená „Order of Operations“, čiže matematické pravidlá o tom, ktoré operácie majú prednosť a práve v rámci nich existuje aj pravidlo o krátení a v škole si sa s ním už určite niekedy stretol. A to si ani nevedel, že ním pokojne môžeš riešiť aj hádky.


Domov
Zdieľať
Diskusia