Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. decembra 2017, 13:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Za 3 dni zarobil 210-tisíc dolárov v kryptomene vďaka predaju virtuálnych mačičiek. Ethereum otvorilo mužovi nové životné dvere

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Animované mačičky Crypto Kitties sú populárnou hrou milovníkov kryptomien.

Najznámejšie kryptomeny ako Bitcoin či Ethereum sa postupom času premenili skôr na investičné príležitosti ako použiteľné platidlá v skutočnom svete, ale aj vďaka tejto premene vznikol približne pred mesiacom nápad s názvom Crypto Kitties. Mačky mali na internete vždy úspech, a tak si partia vývojárov povedala, že aj ľudia v kryptomenách by svoje virtuálne peniaze mohli chcieť vymeniť za prepracované virtuálne mačky.

Na prvý pohľad jednoduchý nápad začal veľmi rýchlo rásť a po mesiaci existencie už ľudia do mačiek investovali viac ako 20 miliónov dolárov, avšak vo svete Crypto Kitties existuje ako platidlo iba Ether. Aj prostredníctvom animovaných mačiek sa vývojári snažia spropagovať kryptomeny širokej verejnosti, pričom samotné mačky majú viacero využití.

Existujú miliardy rôznych mačiek, ktoré môžu vzniknúť krížením tých existujúcich, a každá nová mačka zdedí po svojich rodičoch viac či menej vzácne vlastnosti, vďaka čomu má vyššiu alebo nižšiu hodnotu. Najväčší záujem je pritom pochopiteľne o mačky z prvej generácie, ktoré sú najvzácnejšie a ľudia sú ochotní investovať desiatky tisíc dolárov, aby mohli jednu z nich vlastniť.

Za 3 dni zarobil 210-tisíc dolárov v kryptomene vďaka predaju virtuálnych mačičiek. Ethereum otvorilo mužovi nové životné dvere
Zdroj: storeofvalueblog.com

Nevinná hra sa rýchlo zmenila na zlatú baňu, pretože prvých 100 Founder Cats, čo boli mačky vytvorené vývojárskym tímom na získanie kapitálu, sa síce spočiatku predávali za 250, 50 až 10 kusov Etheru, avšak pôvodné Crypto Kitties sa rýchlo vypredali ako investičná príležitosť a v správnom čase na správnom mieste bol aj užívateľ vystupujúci pod menom Dapper Kittie. Do sveta kryptomien vstúpil ešte v roku 2012 a aj keď sa mu mačky zdali ako prvoplánová záležitosť, vývoj na trhu sledoval až do momentu, kedy mal príležitosť nakúpiť zopár z nich.

Nielenže kúpil niekoľko Founder Cats, ale neskôr zavítal aj na sekundárny trh a v priebehu troch dní vďaka šikovným ťahom zarobil 462 kusov Etheru, ktorý mal v tej chvíli hodnotu približne 210-tisíc dolárov a neskôr narástla ešte vyššie. Naši starí rodičia by zrejme nikdy nepovedali, že ľudia budú zarábať státisíce predajom animovaných mačiek na internete, ale budúcnosť patrí pripraveným a Dapper Kittie ním skutočne bol.

Domov
Zdieľať
Diskusia