Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Článok obsahuje platený product placement
5. decembra 2017, 17:47
Čas čítania 6:09
Radka T.

15 tipov na darčeky pre mužov. Nápady, s ktorými ho určite potešíš

15 tipov na darčeky pre mužov. Nápady, s ktorými ho určite potešíš
Zdroj: Unsplash / Bermix Studio
ZAUJÍMAVOSTI TIPY A TRIKY VIANOCE
Uložiť Uložené

Vianoce sa blížia, no tentokrát skús darovať niečo skutočne výnimočné.

Vianoce sú čoskoro tu a s nimi aj večná dilema, čo kúpiť svojej rodine, kamarátom či priateľovi. Práve kúpa darčeka partnerovi či partnerke býva mimoriadne náročným orieškom. Často to neodhadnú ani tí, ktorí sú v dlhoročných vzťahoch. V rámci kúpy darčeka pre chlapa preto ženy často zo zúfalstva siahajú po klasike, aj keď trochu nudnej - ponožkách, papučiach či antiperspirantoch. Je pritom toľko možností, ako mužov obdarovať nielen prakticky, ale aj originálne a štýlovo. Vybrali sme preto niekoľko tipov, ktoré pod stromčekom ocení každý chlap.

1. Designové hrnčeky
Jeden malý hrnček dokáže urobiť skvelú službu. Cestovný hrnček umožní jeho majiteľovi vychutnať si milovaný nápoj kdekoľvek a kedykoľvek. V štýlovom prevedení sa okrem toho stane predmetom, aký si získa pozornosť a možno aj závisť okolia. Najmä, ak je nadizajnovaný s motívmi Star Wars. Asi totiž neexistuje muž, ktorý by sa čomukoľvek s takouto tematikou nepotešil.

star wars
Zdroj: Unsplash / Daniel Tuttle


Skvelé je tiež to, že hrnčeky KeepCup sú ekologické a netoxické. Praktickým, bezpečným a štýlovým spôsobom tak nahrádzajú jednorazové poháre, čo prispieva k ochrane životného prostredia. Káva alebo čaj v nich navyše vydržia o 30 minút dlhšie horúce ako v klasickom hrnčeku. A to sa v týchto mrazoch hodí. Takéto KeepCupy sme objavili na eshop-e Zoot.

2. Adrenalínový zážitok
Ideálne vianočné darčeky sa líšia od seba práve tým, ako aj typy ľudí. Pretože, kým niekto je zameraný skôr na materiálny svet alebo ho potešia originálne predmety, ďalší si zakladá viac na jedinečných zážitkoch. Taký poskytuje Hurricane Factory, ktorý umožní zažiť pocit letu a voľného pádu, aj bez akýchkoľvek predošlých skúseností. Navyše, za akciovú cenu len 49 eur. Návštevníci si tam môžu zalietať v aerodynamickom tuneli, kde veterný prúd dosahuje 270 kilometrov za hodinu.

adrenalin, padák
Zdroj: Unsplash/Raimond Klavins

3. Veselé spodné prádlo

Konečne budeš mať dôvod na to, aby si mohla darovať pod stromček trenky či spodné prádlo. Ale to len v prípade, ak sa rozhodneš darovať naozaj kvalitné trenky s veselými vzormi. A čo je najlepšie, určené sú nielen pre mužov, ale i pre ich partnerky. Takéto spodné prádlo sme našli na webe El.Ka Underwear.

Odporúčané
Ako na jar vyzdobiť terasu či balkón? Ako na jar vyzdobiť terasu či balkón? 18. apríla 2024, 11:30

Dá sa tam zohnať aj spodné prádlo pre páry, takže trenky nemusíš kúpiť len pre svojho partnera, ale tiež pre seba. Teraz sa dajú zohnať za skvelú cenu aj s veselými zimnými motívmi, napríklad sobíkmi či zasneženými líškami.

trenky, spodní prádlo
Zdroj: Unsplash / Kristino Boxers

4. Dobrý parfum

Kúpa parfumu je už vianočnou klasikou, ktorá nie vždy dopadne šťastne. Príliš ťažké, korenisté či sladké vône sú trefou do čierneho len vtedy, ak ich konkrétna osoba naozaj obľubuje. Preto treba kúpu parfumu poriadne zanalyzovať. Najlepšie je nenápadne odsledovať, čo daný muž používa alebo staviť na neutrálnu vôňu. Skúsené ženy radia vyberať vôňu aj podľa toho, čo by sa na mužovi pozdávalo im. 

bvlgari
Zdroj: Unsplash / Mark Chan

5. Kvalitné tenisky

Ktorý muž by sa nepotešil naozaj štýlovým a ešte aj kvalitným teniskám? Ak máš pocit, že chlap, ktorého chceš obdarovať, potrebuje občas pri výbere topánok pomôcť vyladiť alebo, naopak, patrí k fajnšmekrom, nenechaj nič na náhodu a vyberaj trendové značkové tenisky, navyše v zľave. Na Footshope sme objavili napríklad futuristické adidas Ultra BoostUncaged za skvelú cenu.

adidas, tenisky
Zdroj: Unsplash / Om Kamath

Futuristický dizajn aj špeciálny release - to sú atribúty, ktoré charakterizujú aj náš ďalší typ na darček v podobe tenisiek, a to tenisky adidas Twinstrike ADV

Odporúčané
TOP 7 vychytávok do každej domácnosti. Tieto produkty ti pri jarnom upratovaní ušetria kopec času TOP 7 vychytávok do každej domácnosti. Tieto produkty ti pri jarnom upratovaní ušetria kopec času 8. marca 2024, 14:00

6. Drevená kvalita
Sila sa ukrýva v detailoch. Práve tie môžu ukázať, či má muž štýl, alebo mu s tým treba trochu pomôcť. Niekedy veľa urobia aj samotné doplnky, napríklad taká peňaženka. Nielen trendom, ale aj nadčasovým kúskom sú drevené peňaženky. Tie totiž vyzerajú nielen prakticky, štýlovo, ale aj luxusne. Takýto darček pod stromčekom naozaj neurazí žiadneho muža. A keď sme už pri drevených materiáloch, musíme spomenúť aj drevené motýliky.

motýlek
Zdroj: Unsplash / Emils Plinte

Pri nich ide tiež o detail, ktorý však dokáže kreatívne dotvoriť každý spoločenský outfit. Eleganciu a nadčasovosť v sebe ukrýva aj ďalší doplnok z dreveného materiálu – opasok. Práve opasky patria k doplnkom, aké si na sebe veľmi často všímajú muži navzájom. Je to preto ideálny darček pod stromček, ktorý zaručene vyvolá v ostatných obdiv jeho budúceho nositeľa.

7. Elegantné hodinky

Hodinky sú síce malý doplnok, ktorý však dokáže urobiť veľké zázraky. Stačia len výrazné, elegantnejšie a hlavne kvalitné hodinky a aj nenápadný outfit sa dá pozdvihnúť na úplne inú úroveň. To platí aj pri mužoch. Základom je, aby hodinky nevyzerali lacno, preto zabudni na také, ktoré uvidíš ako prvé a stoja pár eur. To však neznamená, že kvalitné hodinky ťa finančne zruinujú. Stačí len ich hľadaniu venovať trochu viac času a ideálny darček je na svete.

hodinky
Zdroj: Unsplash / Joycoast Wood Watches & Sunglasses

8. Fľaša kvalitného alkoholu
Už aj na Slovensku sa udomácnilo, že sa ľudia začali obdarúvať kvalitným alkoholom. Ten, samozrejme, nie vždy podľahne okamžitému skonzumovaniu, často sa používa aj ako štýlová dekorácia, ktorá ešte len čaká na svoju chvíľu. Ak plánuješ obdarovať muža fľašou kvalitného alkoholu v estetickom či dizajnovom balení, nezabúdaj si najprv zistiť, čo konkrétny muž vlastne pije a potom sa už stačí len rozhodnúť pre tú správnu voľbu. Trefou do čierneho, ktorou sa nedá nič pokaziť, je napríklad Jägermeister či kvalitná whisky.

jagermeister
Zdroj: Unsplash / Andrea Tummons's

9. Hra pre veľkých chlapcov

Každý chlap má v sebe dušu malého chlapca a chce sa hrať. Tak prečo mu to nedopriať práve na Vianoce? Taká PlayStation nikoho neurazí, práve naopak. Obdarovaný ťa vďaka tomu bude nosiť na rukách. V kurze sú však aj rôzne strategické hry, ktoré obľubuje čoraz viac mužov. Pri takomto darčeku síce hrozí, že svojho partnera uvidíš možno o čosi sporadickejšie, no na druhej strane - kade bude chodiť, tade ťa bude ospevovať ako najlepšiu priateľku na svete.

ps4, playstation
Zdroj: Unsplash / Rohan

10. Štýlový obal

Zohnať ten správny obal na Mac či iPhone môže byť niekedy poriadna fuška. V bežných obchodoch je výber väčšinou obmedzený, na čo nemá každý trpezlivosť. Na webe InnocentStore sme však našli takéto krásne obaly na Mac, ktoré nielen dobre vyzerajú, ale aj sú aj praktické.

iphone, smartphone
Zdroj: Unsplash / Alexandar Todov

iPhone s tým správnym obalom sa stane nielen bezpečnejším, ale aj lepšie vyzerá. Trendom je najmä biela farba, ktorá pôsobí čisto, ale tiež elegantne a seriózne. Vydarená kolekcia California sa vďaka štýlovému dizajnu stane atraktívnym aj mimoriadne praktickým darčekom a dostupná je pre každú verziu iPhonu. Navyše, počas decembra máš poštovné a balné zadarmo na všetky objednávky.

11. Vkusná taška

Ženy, ktoré nosia so sebou väčšie či menšie kabelky a k tomu občas aj nejakú tašku, majú len málo pochopenia pre peňaženky, telefóny a kľúče napchaté v mužských vreckách. Lenže pre niektorých mužov je kúpa tašky mimoriadne ponižujúcou činnosťou. Zakorenené predstavy o zženštilosti a výhovorky na neatraktívne kúsky sú v prípade viacerých mužov už folklórom. No existujú aj vkusné a štýlové tašky, kde môžu muži nosiť svoje poklady bez rizika straty či krádeže. Ak si myslíš, že chlap, ktorého chceš obdarovať, by si na svoje plece nikdy nezavesil tašku, skús to so štýlovým batohom, kde sa mu zmestí aj notebook.

pánská taška
Zdroj: Unsplash / Andrew Neel

12. Bezchybný zrak

Môžeš mať čokoľvek na svete, no zdravie je len jedno. Počet ľudí, ktorí potrebujú okuliare, sa v dnešnom pretechnizovanom svete neustále zvyšuje. Krátkozrakosť, ďalekozrakosť či astigmatizmus znepríjemňujú život čoraz viac Slovákom. „Život bez okuliarov“ sa preto stáva z roka na rok populárnejším vianočným darčekom. Ak máš vo svojom okolí niekoho, kto by rád okuliare „zavesil na klinec“, excimerová operácia je skvelým nápadom na darček. Navyše ťa môže hriať pocit, že si daroval darček na celý život. V najstaršom slovenskom očnom laserovom centre Excimer poskytujú na excimerový zákrok aj doživotnú záruku. Excimer ako jediné centrum na Slovensku disponuje jedinečnými technológiami od firmy Schwind, akými sú 7D laser či SmartPulse technológia. Môžeš si byť preto istý, že dioptrie odstránia skúsení odborníci pomocou najmodernejších oftalmologických technológií a teda celý zákrok bude bezpečný, mimoriadne presný a sprevádzaný minimálnym pooperačným diskomfortom.

brýle
Zdroj: Unsplash / Mari Helin

13. Hokejové kartičky

Teraz ruku na srdce. Koľko poznáš mužov vo svojom okolí, ktorí vášnivo zbierali hokejové kartičky? Teraz máš najlepšiu príležitosť prebudiť v nich zberateľskú vášeň znovu. Je to vďaka zberateľským hokejovým kartičkám Tipsport Ligy. Tie si totiž získali priazeň všetkých hokejových fanúšikov. Mať čo najviac kartičiek našich extraligistov je snom každého poriadneho fanúšika a práve Vianoce sú obdobím, keď sa dá ľahko splniť. Kartičky sú rozdelené do niekoľkých kategórií, napríklad základný set so zastúpením 10 celkov Tipsport Ligy, séria s trénermi či kartičky z All-Star zápasu. Nechýbajú ani nováčikovia i lídri a prestížou sú najmä podpisové kartičky. V bonusových kartičkách sa dajú vytiahnuť aj dresy či tričká, navyše kartičky sa dajú zbierať do špeciálneho dizajnového albumu. Vďaka rôznym kartičkám sa dá vytvoriť naozaj unikátna zbierka a dopomôcť k nej sa dá už rovno pod vianočným stromčekom. Takéto kartičky sa dajú kúpiť len v Kauflande.

hokej
Zdroj: Unsplash / Markus Spiske

14. Poctivá kozmetika

Aj muži sa chcú o seba starať. A hoci kozmetické balíčky patria medzi otrepané darčeky, dá sa to aj inak. Nemusíš hneď kupovať set v krabici zložený zo sprchovacieho gélu a deodorantu. Namiesto toho sa zameraj na obľúbené produkty daného chlapa a poskladaj vlastný kozmetický balíček. Alebo skús povyberať poctivejšie výrobky, ktoré potešia aj toho najnáročnejšieho muža. Kozmetika vybraná s láskou a s tým najlepším zámerom vytvorí úplne iný efekt ako kazeta zo supermarketu. 

pánská kosmetika
Zdroj: Unsplash / Jordan Nix

15. Motivácia na pol roka dopredu
Aj keď sa koniec roka spája s predsavzatiami, vo väčšine prípadov ostanú len neuskutočnenou myšlienkou v hlave. Ak máš vo svojom okolí cieľavedomých mužov, ktorým záleží na ich plánoch či cieľoch a chcú reálne napredovať, potom je ideálnym darčekom zápisník, respektíve polročný diár. Jeho cieľom je pomôcť uvedomiť si, kam v živote smerovať a ako si podľa toho efektívne naplánovať svoje dni. Takýto darček pre cieľavedomých ľudí s víziou osobného rozvoja je preto naším ďalším horúcim tipom.

diář
Zdroj: Unsplash/JESHOOTS.COM
Domov
Zdieľať
Diskusia