Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2017, 18:12
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Návrat Star Wars, výlet do džungle v Jumanji či nádherný muzikál a vychudnutý Daniel Radcliffe. Aj taký bude december v kinách

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Výber kino premiér je bohatý aj v poslednom tohtoročnom mesiaci. Na aké filmy zájdete?

Ďalší mesiac je za nami. Pred nami je pritom posledný v tomto roku, takže vás už čoskoro začneme zásobovať článkami predstavujúcimi rok 2018 z pohľadu mnohých žánrových zameraní či seriálov. Máte sa teda na čo tešiť. Zároveň sa musíme rozlúčiť s rokom, a to vo veľkom, keďže sa dočkáme 3. Star Wars filmu nového veku, a teda Star Wars: The Last Jedi. Okrem toho si užijeme aj nejaké tie komédie či animáky, no neoberieme vás ani o nejaké tie serióznejšie počiny. 

1. Ocko je doma 2 - 7. 12.

Rovnako ako Matky na ťahu s Milou Kunis a spol., aj Will Ferrell si vymodlil druhú časť komédie Ocko je doma. Tentoraz sa v deji posunieme o čosi viac, keďže otcov z prvého filmu navštívia ich vlastní otcovia v podaní Mela Gibsona a Johna Lithgowa. Ústredný konflikt bude znázorňovať rozdiely vo výchove a charaktere u oboch rodičov a ich synov. Všetko potrebné vám ale, ako je to už pri komédiách tradíciou, povie trailer.


2. Miesto splnených túžieb - 7. 12.

Od režiséra Paola Genoveseho, od ktorého ma uchvátila snímka Úplní cudzinci, uvidíme aj tento rok novinku. Ide o chválenú drámu Miesto splnených túžob. Snímka obracia pozornosť k našim nevysloveným želaniam. Zameriava sa na tajomného hrdinu, stáleho zákazníka reštaurácie The Place, ktorý je pripravený vypočuť si a vyplniť akékoľvek prianie ôsmich návštevníkov. Za to však požaduje splnenie istých úloh. Kam až budú ľudia ochotní zájsť, aby si splnili svoje sny? Kto z nich prijme výzvu záhadného cudzinca, ktorý sedí stále pri rovnakom stole? Počin je inšpirovaný televíznym seriálom The Booth at the End


3. Borg/McEnroe - 7. 12.

V centre príbehu športovej drámy bude stáť dvojica špičkových tenistov - Björn Borg (Sverrir Gudnason) a jeho rival John McEnroe (Shia LaBeouf). Samotný film sa bude sústreďovať na ich legendárny duel počas Wimbledonu v roku 1980. Snímku nakrútil Janus Metz Pedersen (True Detective). Herecky sa predstavia aj Stellan Skarsgård, Tuva Novotny, David Bamber, Robert Emms, Jane Perry Björn Granath. 
 

4. Star Wars: The Last Jedi - 14. 12. 
Luke Skywalker sa vracia do roly rytiera Jedi ovplyvňujúceho chod galaxie. Alebo žeby sa z neho skutočne stal Grey Jedi? To sa dozvieme o niečo vyše dvoch týždňov. Dovtedy budeme dúfať, že Jimmy Fallon spraví ďalšiu acappelu a tentoraz to bude odvážnejšie a vlastne úplne iné ako posledná epizóda. Sága v sebe skrýva obrovský potenciál, a tak túžime vidieť niečo nové. Všetci pritom veríme, že režisér Rian Johnson to zvládne. Bude na to mať pritom 2 a pol hodiny, vďaka čomu mu prináleží status režiséra najdlhšej Star Wars snímky vôbec. Očakávania sú veľké, ostáva teda dúfať, že nám dej, prekvapenia a nové postavy vyrazia dych. 
 

5. Ladíme 3/Pitch Perfect 3 - 21. 12. 
Hlavné postavy z predošlých častí konečne doštudovali vysokú školu. Na ich prekvapenie však zistili, že je pre nich reálny svet až príliš krutý. Preto svoje pracovné pozície presunú na vedľajšiu koľaj a skúsia dať novú šancu ich hudobnej kariére v podobe "USO tour". Ako dopadne ďalšie pokračovanie obľúbenej série, ktorá zatiaľ celosvetovo zarobila viac ako 400 miliónov dolárov? Ženy, dáte pokračovaniu šancu? A muži, máte s predošlými časťami pozitívne skúsenosti, alebo ste túto muzikálovú komédiu ani neskúšali? Za scenárom Pitch Perfect 3 (Ladíme 3) stojí Kay Cannon, ktorá sa postarala aj o dve predchádzajúce časti. Na režisérskom poste stojí menej známa Trish Sie (Let's Dance 5). V komédii sa predstavia herečky, ako Anna Kendrick, Rebel Wilson, Brittany Snow, Elizabeth Banks, Hailee Steinfeld, Ruby Rose, Anna Camp a Alexis Knapp.
 

6. Jumanji: Vitajte v džungli - 21. 12.
Z pokračovania Jumanji nie sme práve najšťastnejší, keďže asi nie sme jeho cieľovka. Na film podobný tomu Williamsovmu asi môžeme zabudnúť, no to neznamená, že v kinách nepôjde o slušnú dobrodružnú komédiu so sympatickými hercami s veľkým komediálnym talentom. Dúfame, že nakoniec budeme spokojní. Legendárnu stolovú hru nahradí videoherná verzia. Štyria tínedžeri ju začnú hrať, ale čoskoro budú vtiahnutí priamo do videohry a zmenení na svojich avatarov s tvárami The Rocka, Karen Gillan, Jacka Blacka a Kevina Harta. Akčné dobrodružstvo môže začať. Bude však stáť za videnie? Odpoveď by nám mohol naznačiť aj najnovší trailer. Snímku zrežíroval Jake Kasdan (New Girl) a okrem zmienených hercov sa dočkáme aj Missi Pyle, Alexa Wolffa, Nicka Jonasa či Madison Iseman.
 

7. Ferdinand - 21. 12. 
Animák Ferdinand sme si už stihli v krátkosti predstaviť dávnejšie, teraz však dostávame novú ukážku, kde sa nám prihovorí aj samotný John Cena. Ten totiž nadaboval dobráckeho býka Ferdinanda, ktorého nešťastnou súhrou osudu všetci považujú za zápasníka. Odtrhnú ho od jeho rodiny a nútia zúčastňovať sa býčích zápasov. Ferdinand však na súboj nemá ani pomyslenie, omnoho radšej má totiž kvety. Zdá sa, že to nikoho okolo neho nezaujíma, bude teda na ňom, aby všetkým udelil lekciu o tom, že najlepšie v živote je byť samým sebou.
 

8. Stratený v džungli - 28. 12. 

V pripravovanom thrilleri Jungle si Daniel Radcliffe zahrá izraelského cestovateľa Yossiho Ginsberga. Jeho cesta z Bolívie až do amazonskej džungle sa však poriadne zdramatizuje. V momente, keď sa Ginsberg a dvaja jeho spolucestujúci stratia v nekonečnom Amazonskom pralese, začína ich zúfalá snaha o prežitie. Jungle zrežíroval Greg McLean (Wolf Creek, The Belko Experiment), scenár napísal Justin Monjo podľa knihy samotného Yossiho Ginsberga Jungle: A Harrowing True Story of Survival in the Amazon. Okrem Radcliffea uvidíme aj Thomasa Kretschmanna, Alexa Russella, Lily Sullivan, Jaceka Komana, Yasmin Kassim či Joela Jacksona. Pravdepodobne nás čaká ďalšia svižná jazda s Danielom, ktorý aj naďalej pracuje na zaujímavých projektoch.

 

9. Najväčší Showman/The Greatest Showman - 28. 12.
Muzikál The Greatest Showman má nepochybne potenciál stať sa hitom zimnej sezóny. Rozpovie nám skutočný príbeh P. T. Barnuma (Hugh Jackman), zakladateľa najväčšieho pojazdného cirkusu v USA. Ten to ale nebude mať jednoduché, pretože narazí aj na nepochopenie a odpor. Cestu za svojím životným snom si však nenechá prekaziť. Okrem Jackmana uvidíme samé hviezdne tváre, ako Zaca Efrona, Michelle Williams, Rebeccu Ferguson či Zendayu. O réžiu sa postaral debutant Michael Gracey. To všetko na pozadí nádhernej hudby, okulahodiacej tanečnej choreografie a sympatických hercov. Snímka zatiaľ vyzerá skvele, takže sa na ňu nesmierne tešíme.
 

10. Bastardi/Father Figures - 28. 12. 

Snímka nám predstaví bratov Kylea (Owen Wilson) a Petera (Ed Helms) Reynoldsových, ktorí kvôli svojej výstrednej matke vyrastali v domnení, že ich otec zomrel v dobe, keď boli ešte malí. Jedného dňa však zistia, že celý ten čas išlo o klamstvo, a tak sa spoločne vydajú na cestu s cieľom nájsť ho. No nakoniec sa o matke dozvedia oveľa viac, než pravdepodobne chceli. Režíruje kameraman Lawrence Sher (debut), o scenár sa postaral Justin Malen (Office Christmas Party) a okrem vyššie spomínanej dvojice si zahrá napríklad aj J.K. SimmonsKatt WilliamsTerry BradshawVing RhamesHarry ShearerJune SquibbChristopher Walken či Glenn Close.

 

Okrem toho všetkého uvidíme českú rozprávku Tri želania/Přání k mání, drámu Madam slúžka či českú komédiu Špindl. Výber je teda zase raz viac než slušný. Na ktorý počin sa tešíte najviac?

Domov
Zdieľať
Diskusia