Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2017, 8:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Za 5 reklám v jedinom filme dostala televízia JOJ pokutu 10-tisíc eur. Diváci popri nich zrejme aj zabudli, čo to vlastne pozerali

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V televízii JOJ nebudú z najnovšej pokuty nadšení.

Pri sledovaní mnohých seriálov či filmov v slovenských televíziách to občas vyzerá tak, že v podstate televízia iba prerušuje reklamné bloky občasným vysielaním skutočného programu. Po zasadnutí Rady pre vysielanie a retransmisiu na to doplatila televízia JOJ, ktorá po prehrešku ešte z 18. júna tohto roka dostala pokutu vo výške až 10-tisíc eur. Pri vysielaní filmu Labyrint: Útek prerušila samotné vysielanie programu až 5-krát, a tak film aj s reklamami trval 146 minút a 18 sekúnd, čo nebolo v súlade s ustanovenými pravidlami.

Pravidlá pritom stanovujú, že reklama vo filme nemôže presiahnuť viac ako 12 minút za hodinu, vynímajúc propagáciu vlastných programov, a prerušený môže byť maximálne raz za polhodinu, ako uvádza portál Stratégie. Zaujímavosťou preto zostáva, že celkové oficiálne trvanie filmu dosahuje len 108 minút, čo nie sú ani dve hodiny, a tak televízia JOJ zaradila pomedzi film až 38 minút reklamy. Na internete už užívatelia začali vtipkovať, že diváci pravdepodobne pri každej reklame aj stihli zabudnúť, čo za film vlastne sledovali, ale porušovanie pravidiel sa televízii skutočne neoplatilo, aj keď možno dúfala, že si to nikto kompetentný nevšimne.

Za 5 reklám v jedinom filme dostala televízia JOJ pokutu 10-tisíc eur. Diváci popri nich zrejme aj zabudli, čo to vlastne pozerali
Zdroj: amazingstoriesmag.com
Domov
Zdieľať
Diskusia