Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2017, 11:01
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Trnavskí policajti zachránili život žene, ktorá chcela skočiť pod vlak

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Policajti trnavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky Filip Hornáček a Dominik Páleník zažili náročný deň, avšak so šťastným koncom.

Áno, opäť si poviete, že je pomáhať ľuďom je jednoducho práca polície a nezaslúži si väčšinu pozornosť. Skutočnosť je však úplne iná, keďže v každom povolaní sa nájdu takí, ktorí nevykonávajú náplň práce zodpovedne a pri podobnej situácii ako zažili Filip HornáčekDominik Páleník z trnavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky, by jednoducho mohli zlyhať. A keďže išlo o ľudský život, obom pochvala jednoznačne patrí. Pred pár dňami zachránili 43-ročnú ženu z Trnavy, ktorá mala v úmysle skočiť pod vlak. Na tiesňovú linku najprv jeden z obyvateľov mesta nahlásil, že pri trati sa pohybuje osoba, ktorá má pravdepodobne v úmysle ublížiť si.

Hliadka polície sa pochopiteľne okamžite presunula na miesto činu, kde sa podľa hovorkyne trenčianskej polície Martiny Kredatusovej odohrala dráma ako z filmu. Počas toho, ako sa k žene rútil vlak, ešte stihla na policajtov kričať, aby ju nechali na pokoji. Tí však zareagovali tým najvhodnejším spôsobom a vďaka selekcii správnych slov samovražde zabránili. Následne policajti obyvateľke Trnavy poskytli prvú pomoc a zavolali sanitku. A my môžeme len dúfať, že na Slovensku je skutočne veľa podobne duchaprítomných mužov zákona. 

Trnavskí policajti zachránili život žene, ktorá chcela skočiť pod vlak
Zdroj: KR PZ Trnava
 
Domov
Zdieľať
Diskusia