Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2017, 22:36
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Brno opäť boduje. Na časť chodníka vyhradenú pre nevidiacich dalo mesto postaviť lavičku, kôš a kanál

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Robiť si srandu z Brna je už vlastne životným štýlom, no v tomto prípade nás prechádza aj úsmev.

Brno je druhým najväčším mestom v Českej republike, no aj napriek všetkým očakávaniam ho primárne ľudia žijúci vo zvyšku krajiny vnímajú skôr negatívne. Určite je mnohým známa aj rivalita s hlavným mestom, teda minimálne medzi mladšími ročníkmi, ktoré súperia na sociálnych sieťach. Zatiaľ však suverénne vedie Pražský institut pro urážení Brna, ktorý síce len občas, ale vždy veľmi presne a s humorom komentuje dianie v neďalekom Brne. Tentokrát si to právom odniesol Dopravný podnik spoločne s magistrátom, ktorí spolupracovali na rekonštrukcii električkovej trate. Rozhodli sa prekvapiť, poriadne zainvestovať a hneď vynoviť aj priľahlý chodník na zastávke. 

A dokonca mysleli aj na nevidiacich, ktorí sú odkázaní na pohyb po špeciálnej časti chodníka, no tento nádherný plán sa im, žiaľ, nepodarilo dotiahnuť do dokonalosti. Brno dokázalo posunúť latku neschopnosti na takú úroveň, že bude ťažké s ňou ešte niekedy pohnúť, keďže na chodník pre nevidiacich nechalo postaviť lavičku, kôš a keby toho bolo málo, tak pre istotu aj kanál. Bude ďalej zaujímavé sledovať, či reakcie ľudí na sociálnych sieťach majú pre kompetentných dostatočnú váhu alebo sa o nápravu ani nepokúsia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia