Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2017, 21:53
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Študenti pred skúškami vo veľkom vykupujú rozmarín. Vedel si, ako blahodárne bylinka vplýva na našu pamäť?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Legálne povzbudenie počas skúškového obdobia.

Slovenskí aj českí študenti sa už usilovne pripravujú na začiatok skúškového obdobia, niektorí už majú dokonca skúšky za sebou a iných zase čakajú štátnice, ale všetci majú rovnaký problém. Učiva je veľa a pamäť často neslúži presne tak, ako by sme chceli, avšak na svete existuje niekoľko legálnych spôsobov, ako si ju vylepšiť. Britská univerzita Northumbria University ešte minulý rok publikovala štúdiu, na základe ktorej prišli výskumníci so záverom, že obyčajný rozmarín pozitívne pôsobí na našu pamäť. Dokázať sa im to podarilo tak, že rozmarínové esenciálne oleje nechali rozvoniavať v učebni pri pamäťových testov a práve študenti z rozmarínovej učebne pri testoch samotných dosahovali o 5 až 7 percent lepšie výsledky.

Dôsledkom toho sa tento rok študenti rozhodli zásobovať dopredu, čo v niektorých obchodoch spôsobilo menší chaos. Obchodníci zo siete Holland & Barrett sa pre portál Independent vyjadrili, že neočakávaný nárast záujmu o rozmarín sa už vyšplhal až o 187 percent vyššie ako v rovnakom období minulý rok a viaceré obchody už museli rozmarín doobjednávať, aby dokázali pokryť študentský dopyt. Ku celému ošiaľu sa už stihol vyjadriť aj známy kuchár Jamie Oliver, ktorý študentom odporučil, aby rozmarín nechali trochu povariť, pretože bylinka potom vypustí ešte väčšie množstvo esenciálnych olejov. Ak teda potrebuješ menší rozmarínový doping, zabehni do najbližšieho obchodu a využi prírodu vo svoj prospech.


Domov
Zdieľať
Diskusia