Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2017, 15:34
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Epická steampunková fantasy Petera Jacksona získala ďalšiu hviezdu. K hercom sa pridal Hugo Weaving známy z Pána prsteňov či Matrixu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po Pánovi prsteňov a Hobitovi naskočí Elrond do sveta putujúcich miest.

Ambiciózny projekt Petera Jacksona s názvom Mortal Engines vám určite nie je neznámy (pokiaľ pravidelne čítate Filmkult). Adaptácia prvého dielu románovej ságy Philipa Reevea už stihla nabrať prvých hercov. Viac-menej ide o menej známe tváre. V hlavných úlohách sa predstavia Robbie Sheehan a Ronan Raftery, prihrávať im budú Hera Hilmar, Stephen Lang, speváčka Jihae a Leila George. No, a teraz sa k nim pridal aj Hugo Weaving. Ako iste viete, Weaving má za sebou s Peterom Jacksonom dlhú a úspešnú spoluprácu. Dôstojného pána Elronda si zahral v trilógii Pán prsteňov a neskôr aj v trilógii Hobit. Teraz sa teda Weaving a Jackson stretávajú znovu, hoci Jackson réžiu prenechá Christianovi Riversovi, pre ktorého pôjde o prvý dlhometrážny film. Rivers ale nie je žiadny zelenáč. Ako pomocný režisér pomáhal pri spomínanom Hobitovi a doma má Oscara za prácu na vizuálnych efektoch v Jacksonovom King Kongovi. Samotný režisér bude produkovať a podieľať sa na scenári (s Fran Walsh a Philippou Boyens).

Epická steampunková fantasy Petera Jacksona získala ďalšiu hviezdu. K hercom sa pridal Hugo Weaving známy z Pána prsteňov či Matrixu
Zdroj: New Line Cinema, Metro-Goldwyn-Mayer, Warner Bros. Pictures

Knižná séria je pôsobivý mix steampunku, sci-fi a fantasy. Odohráva sa mnoho tisíc rokov v budúcnosti a hýri originálnymi nápadmi. V tomto svete sa, napríklad, mestá pohybujú na kolesách a navzájom bojujú o posledné zvyšky prírodných zdrojov. Hlavným hrdinom je mladík Tom Natsworthy z mesta Traction Cities. Jedno náhodné stretnutie so záhadnou mladou ženou ho nasmeruje na dlhú cestu a navždy zmení jeho život. Mortal Engines by mal do kín doraziť 24. decembra 2018. A je nepochybné, že v prípade úspechu budú nasledovať aj ďalšie časti.

Domov
Zdieľať
Diskusia