Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2017, 9:55
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Ďalšia klasická animovaná disneyovka dostane svoj hraný remake. Kto zrežíruje novú verziu príbehu hrdinskej čínskej bojovníčky Mulan?

FILMY A SERIÁLY MULAN
Uložiť Uložené

Projekt štúdia Disney predstavuje režisérku.

Zdá sa, že štúdio Disney narazilo na novú zlatú žilu s jednoduchým receptom: púšťať do kín hrané adaptácie vlastných animovaných klasík. Popoluška (2015) od Kennetha Branagha či Kniha Džungle (2016) Jona Favreaua sa stali miláčikmi divákov aj kritikov, biznis teda treba udržiavať v chode. Už čoskoro k nám dorazí hrané spracovanie Krásky a zvieraťa s Emmou Watson a v budúcnosti sa pravdaže dočkáme aj ďalších zárezov (zvažuje sa dokonca aj Leví kráľ!). Teraz sa však pozrieme na kúsok, ktorý nás čaká už budúci rok.

Ďalšia klasická animovaná disneyovka dostane svoj hraný remake. Kto zrežíruje novú verziu príbehu hrdinskej čínskej bojovníčky Mulan?
Zdroj: Walt Disney Pictures

Hraná verzia úspešného animáku Mulan z roku 1998 totiž práve našla svoju režisérku. Projektu sa chopí Niki Caro (Pán veľrýb, North Country). Špekulovalo sa, že by Caro mohla režisérsky zastrešiť marvelovskú novinku Captain Marvel s Brie Larson, táto možnosť však teraz s určitosťou padá. Disneyho verzia z roku 1998 vychádzala z čínskej legendy o hrdinskej Mulan, ktorá sa prezlečie za muža a narukuje do armády, aby bránila Čínu pred nájazdmi Hunov. Scenár k remaku napísali Lauren Hynek a Elizabeth Martin, neskôr ho prepísala dvojica Rick Jaffa a Amanda Silver. Snímka sa zatiaľ nachádza vo fáze pred-produkcie, takže na detaily ohľadom obsadenia si ešte budeme musieť počkať. Predstavitelia štúdia sa však nechali počuť, že by radi ostali verní predlohe a obsadili čínsku herečku.

Domov
Zdieľať
Diskusia