Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2016, 13:26
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Bizarne namaskovaný Neil Patrick Harris sa snaží získať dedičstvo troch sirôt v čierno-humornom seriáli od Netflixu A Series of Unfortunate Events

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prvý teaser na seriálovú adaptáciu známej knižnej série Daniela Handlera.

A Series of Unfortunate Events je úspešná knižná séria plná čierneho humoru a hravej morbidity. Jej autorom je Lemony Snicket (alias Daniel Handler) a v kinách ste možno zaznamenali adaptáciu z roku 2004 s Jimom Carreym. Snímka nedopadla vôbec zle, avšak ďalšie pokračovania nenasledovali. Netflix sa teda rozhodol vyrukovať s vlastnou minisériou a zverejnil prvý teaser.

Príbeh je o troch súrodencoch Baudelairovcoch: Violet, Klausa a Sunny. Tí stratili rodičov pri obrovskom požiari, ktorý okrem iného zničil celý ich dom. Súrodenci sa preto musia presťahovať k svojmu vzdialenému príbuznému - Grófovi Olafovi. Ten však má k ideálnemu rodičovi sakra ďaleko - je krutý, násilnícky a prvé na čo myslí je, ako by sa troch otravných deciek čo najskôr zbavil. Samozrejme tak, aby mu pripadol ich obrovský majetok.

Bizarne namaskovaný Neil Patrick Harris sa snaží získať dedičstvo troch sirôt v čierno-humornom seriáli od Netflixu A Series of Unfortunate Events
Zdroj: Netflix

Z prvej ukážky zatiaľ ťažko súdiť. Štylizácia je takmer identická s vyššie menovaným filmom a určite si tvorcovia zlíznu poznámky o neoriginalite. Na druhej strane, samotná predloha inú než "goticko-burtonovskú" štylizáciu ani veľmi nepripúšťa, takže je otázne. či sa práve v tejto veci dalo vymyslieť niečo extra nové. Oveľa dôležitejšie bude, ako tvorcovia predlohu uchopia a či sa nebudú vyvarovať aj niektorých temnejších tónov (ako to robil predošlý film).

Celá séria bude pozostávať  z ôsmich dielov, ako výkonný producent dohliada Barry Sonnenfeld (The Addams Family) a samotný autor knižnej predlohy Daniel Handler. Vďačnú postavu Grófa Olafa si zahrá Neil Patrick Harris (Gone Girl), Malina Weissman (Supergirl) sa predstaví ako Violet a Louis Hynes (Barbarians Rising) ako Klaus. Okrem nich ešte na castingovej menovke nájdeme hercov ako Joan Cusack (The Perks of Being Wallflower) či John DeSantis (Seventh Son). Všetkých ôsmich dielov sa dočkáme 13. januára 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia