Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2016, 10:53
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Séria Cloverfield bude pokračovať! J. J. Abrams odhalil prvé informácie o deji a režisérovi

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prvé informácie o najbližšom Cloverfield príbehu a ďalšie Abramsove plány s týmto univerzom.

Keď v roku 2008 vstúpil do kín Cloverfield, stala sa z neho obrovská hitovka a prakticky okamžite sa začalo hovoriť o sequeli. J. J. Abrams však nedával žiadne konkrétne informácie. Len kde-tu sa objavila nejaká správa o tom, že pokračovanie možno niekedy vznikne. A potom, z ničoho nič, na nás vyskočil 10 Cloverfield Lane. Film, ktorý vďaka šikovnému Abramsovmu marketingu zarobil obrovské peniaze. Ale marketing nebola jeho hlavná devíza. Pozbieral totiž aj nadšené recenzie a ohlasy divákov. Nečudo, bol to jeden z najzaujímavejších sci-fi thrillerov tohto roka. Prečo teda nepokračovať?

Séria Cloverfield bude pokračovať! J. J. Abrams odhalil prvé informácie o deji a režisérovi
Zdroj: Paramount Pictures

Už dlhšiu dobu je známe, že Abrams má s celým univerzom veľké plány. V kuloároch sa povráva, že momentálne v tichosti pilne pracuje na ďalších Cloverfield projektoch. Ak všetko pôjde dobre, mohli by sme sa každý rok dočkať jedného filmu z tohto sveta. Dnes tu máme prvé informácie o najnovšom prírastku. Sci-fi thriller God Particle bude tentokrát režírovať Julius Onah (The Girls is in Trouble). Dej sa zameria na skupinu astronautov. Tí prídu na kĺb "desivému odhaleniu, ktorým začne ich zúfalý boj o prežitie a ktoré otrasie všetkým, čo doteraz vedeli o realite okolo seba." V God Particle si zahrá David Oyelowo (známy z oscarovky Selma) a Gugu Mbatha-Raw (zažiarila v dráme Beyond the Lights). Z ďalších hercov môžeme spomenúť Ziyi Zhang (Tiger a drak), Elizabeth Debicki (Macbeth), Daniela Brühla (Inglourious Basterds), alebo Chrisa O'Dowda (Thor: The Dark World). J. J. Abrams a Paramount (a zrejme aj Bad Robot) budú samozrejme produkovať a dohliadať na nakrúcanie.

Plán dať priestor talentovaným, ale menej známym režisérom a nechať ich vyrozprávať originálne príbehy, ktoré sa viažu na Cloverfield sa už osvedčil a priniesol svoje ovocie. Dúfajme, že ani God Particle nebude výnimkou. Zatiaľ môžeme iba špekulovať o čom film bude - celý tím si logicky všetky detaily prísne stráži. Zrejme pôjde opäť o komornejšie ladené sci-fi, ktoré bude stavať na atmosfére a jednotlivých charakteroch. Uvidíme teda, či sa príbeh bude odohrávať pred Cloverfieldom, alebo bude priamo nadväzovať na 10 Cloverfield Lane, alebo niečo úplne iné. O prekvapenia núdza určite nebude. God Particle je už v post-produkcii a v slovenských kinách sa ho dočkáme 16. marca 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia