Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2016, 17:09
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Red Dead Redemption od Rockstaru s grafikou budúcej generácie vyzerá ako najlepšia westernová hra vôbec

TECH
Uložiť Uložené

Pokračovanie Red Dead Redemption z roku 2010 v prvom traileri žiari kvalitou.

Po rokoch nepriamych a dvoch dňoch priamych teaserov Rockstar Games konečne v utorok odhalilo ich ďalšiu hru. Štyri roky po GTA V a sedem rokov po Red Dead Redemption prinesú bratia Houserovci pokračovanie milovanej westernovej hry, zdá sa však, že zatiaľ len na konzoly. Je možné, že chcú aj naďalej uchovať sériu len na konzolách, pripravili by sa však o veľké zisky, keďže plánujú multiplayer na štýl GTA Online, z ktorého im prúdia milióny aj tri roky po vydaní hry. Podobná situácia však nastala aj pri ohlásení posledného Grand Theft Auto. V Štokholme si pravdepodobne len počkajú, kým im prídu slušné milióny z konzolových verzií a neskôr vydajú grafickejši krajšiu verziu aj na PC.

Od utorka sme teda až dodnes odrátavali hodiny až do dnešných 17:00, len aby sme sa presvedčili, či je Rockstar stále na vrchole aj po odchode Leslieho Benziesa. Ten sa o kvalitu a úspech hier od jedného z najprestížnejších štúdií pričinil celkom možno najviac. Mnohí sa obávali, že bez neho to už nebude ono. Ako to dopadne, zistíme až budúci rok, už teraz však máme akú takú predstavu o tom, akou hrou bude Red Dead Redemption 2. 

 

Podľa očakávaní sme sa toho veľa nedozvedeli. Vývojári lákajú na nadštandardný vizuál, krásne zábery divokého západu, prepracovanú fyziku a žijúci, gigantický svet. O príbehu a postavách sme sa nedozvedeli nič, no môžete si byť istí, že to Rockstar nezanedbá. Na konci traileru však znova vidíme siedmich pištoľníkov, ktorí určite nebudú vedľajšími postavami, keďže figurujú na všetkých promo materiáloch. O ďalších novinkách vás budeme aj naďalej informovať. 

Red Dead Redemption od Rockstaru s grafikou budúcej generácie vyzerá ako najlepšia westernová hra vôbec
Zdroj: Rockstar Games

Jednotka bola nesmierne kvalitná hra so skvele napísaným westernovým príbehom a jeho postavami. Ohúrilo vtedy skutočne okulahodiacim grafickým spracovaním, nevšednými cut-scénami a zábavným gameplayom, ktorý chytil a nepustil. Každý hráč na svete tak od pokračovania na novej generácii nečaká nič iné než veľkolepé herné mechanizmy a príbeh na najvyššej úrovni, nehovoriac o dôležitom technickom spracovaní. Všetci dobre vieme, ako dopadla tretia Mafia. Našťastie, Rockstar nemal od GTA IV s optimalizáciou asi žiadne problémy. 

Red Dead Redemption 2 na jeseň 2017. Čo však pri tejto sérii znova naštve celú hráčsku obec, je fakt, že ohlásené boli len konzolové platformy PS4 a Xbox Onerespektíve Scorpio. Je možné, že PC hráči si neužijú ani druhý diel Redemption, pričom aj 6 rokov po release jednotky žobronia o PC port. Niet sa čomu diviť, ide o jednu z najlepších hier vôbec. Veľa informácií o hre zatiaľ nemáme, no potvrdený bol ako singleplayer, tak i multiplayer, ktorý má byť zase raz niečím revolučným. Očakávania sú vysoké, či už ide o grafické spracovanie, detailnosť sveta, príbeh, postavy a samotný gameplay. Rockstar ešte nesklamalo, verme teda, že sa tak nestane ani tentoraz. Ako sa vám titul zatiaľ pozdáva?


PS: Skúste si pozrieť nekomprimovanú verziu teaseru na stránke Rockstar Games. Youtube to už tradične dosť osekal, hlavne čo sa hrán a textúr celkovo týka. Je ale evidentné, že terajší hardware Rockstar dosť brzdí. 

Red Dead Redemption od Rockstaru s grafikou budúcej generácie vyzerá ako najlepšia westernová hra vôbec
Zdroj: Rockstar Games
Domov
Zdieľať
Diskusia