Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2016, 0:00
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Jimmy Pé posiela fanúšikom VIP verziu úspešnej skladby Hudson River doplnenú africkým videoklipom

HUDBA
Uložiť Uložené

Jeho tvorba sa opäť dostala na poprednú americkú kompiláciu.

Jimmy Pé je na slovenskej producentskej scéne známy pojem, no nedostáva sa mu toľko pozornosti, koľko by si vzhľadom ku svojim kvalitám nepochybne zaslúžil. Hoci sa sluch slovenského fanúšika vo väčšine prípadov orientuje iným smerom, stále sa nájde dostatok takých, ktorí na svojho obľúbenca nedajú dopustiť. Ak by som mal parafrázovať Delika, dalo by sa povedať, že Jimmy Pé možno nemá toľko fans ako mnohí komerčnejší interpreti, na druhej strane sú viac real a vedia, čo robí. A navyše, a to mnohým domácim tvorcom chýba, dokázal sa presadiť aj v zahraničí. Na NewSounde sme mnohokrát písali, že jeho tvorba zaujala popredných amerických producentov, na ktorých albumy sa dokázal zaradiť. 

Takto pred rokom sme dávali všetkým na známosť, že sa blíži vydanie Jimmyho EP-čka Fake Fantasy. To zaznamenalo v producentských kruhoch úspech a jednou z najpopulárnejších a najúspešnejších skladieb bola Hudson River. Je venovaná producentovi Hudsonovi Mohawke, ktorý využíva podobný brass, aký použil na tomto tracku Jimmy. Hudson River sa dostala sa do obľuby aj Gaslampa Killera, ktorý ju zaradil do svojho setu. Počuť ju mali možnosť dokonca aj návštevníci legendárneho festivalu Burning Man. 

Od včera je k dispozícii tzv. VIP verzia tohto tracku doplnená o videoklip z kenskej metropoly Nairobi. Nakrúcalo sa v prostredí jedného z tamojších slumov a úlohu hercov a tanečníkov dokonale zvládli členovia tamojšieho národného divadla. Hudson River VIP sa dostala na kompiláciu amerických Doggtown. To, že sa za veľkou mlákou rozhodli na výberovku 6 trackov zaradiť aj jeden slovenský, dokazuje, že aj na Slovensku máme v tomto smere talenty, nebojím sa napísať, svetového formátu. Jimmymu želáme všetko dobré do ďalšej producentskej kariéry.

Domov
Zdieľať
Diskusia