Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2016, 18:00
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Druhá séria Stranger Things môže byť pokojne bez Eleven, určite však preskúmame svet Upside Down

FILMY A SERIÁLY STRANGER THINGS
Uložiť Uložené

Časový skok, nové postavy, inšpirácia tvorbou Jamesa Camerona a ešte omnoho viac. Netflix a bratia Dufferovci chystajú ďalšie skvelé epizódy.

Po včerajšom oficiálnom ohlásení druhej série Stranger Things na rok 2017, ktoré bezpochyby potešilo obrovské množstvo fanúšikov po celom svete, máme konečne k dispozícii aj zopár nových, veľmi zaujímavých detailov. A rozhodne si ich dnes nenecháme iba pre seba. Ak ste teda debutovú série ešte stále nevideli, odporúčame vám kvôli výskytu spoilerov ďalej nečítať. Ako teda už z predchádzajúceho článku viete, budúci rok nás čaká deväť epizód, čo je o jednu viac než naposledy, pričom celá hlavná partia ľudí stojaca v pozadí, a teda bratia Dufferovci spolu s Shawnom Levym a Danom Cohenom, ostáva aj naďalej kompletná, takže o minimálne rovnakú kvalitu by malo byť postarané.

Podľa Entertainment Weekly sa vráti aj prevažná časť pôvodného obsadenia, ktoré bude dokonca obohatené aj o štyri úplne nové postavy. Tie zatiaľ obsadené nie sú a nič bližšie o nich v týchto chvíľach ani nevieme. Čo sa ale samotného príbehu týka, ten bude opäť zasadený do mestečka Hawkins v štáte Indiana a mal by sa odohrávať v roku 1984, čiže rok po udalostiach zo série číslo jedna. Bratia Ross Duffer a Matt Duffer navyše v rozhovore pre vyššie spomínaný magazín prezradili niekoľko nápadov a myšlienok, s ktorými pri tvorení tejto záležitosti pracovali. Zároveň sa však našiel priestor aj pre informácie o nadchádzajúcej sérii. Čo všetko sme sa dozvedeli?

Odporúčané
Takto spievajú Vecna, Steve, Robin či Mike. Z ich vlastných skladieb ti padne sánka Takto spievajú Vecna, Steve, Robin či Mike. Z ich vlastných skladieb ti padne sánka 7. júla 2022, 16:30

Ross: „Nemyslím si, že by sme niekedy uvažovali o antológii. Myslím, že sme sa rozprávali o akomsi časovom skoku, kde sú deti už staršie a nachádzajú sa v inej dekáde. Je to niečo, s čím sme zápasili už od samotného začiatku. Pre nás sa však v 80. rokoch ešte nejaký ten príbeh nájde, pričom stále existuje niekoľko vecí, ktoré nie sú vyriešené. Nevieme, čo je s Eleven. Jej osud je nejasný.

Druhá séria Stranger Things môže byť pokojne bez Eleven, určite však preskúmame svet Upside Down
Zdroj: Netflix

Určite sa tak počíta s účasťou hlavného osadenstva, ku ktorému patria mená ako Winona Ryder (Joyce Byers), David Harbour (Jim Hopper), Noah Schnapp (Will Byers), Finn Wolfhard (Mike Wheeler), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), Natalia Dyer (Nancy Wheeler) či Charlie Heaton (Jonathan Byers). V súvislosti s Millie Bobby Brown (Eleven) a Matthewom Modineom (Dr. Martin Brenner) je to už ale o niečo zložitejšie. Nevieme totiž, či sa im podarilo prežiť a producenti sú na informácie ohľadom ich osudu poriadne skúpi. A možno je to tak ja dobre.

Matt: „Bude tam množstvo nových a zaujímavých dynamík, ktoré sme v prvej sérii nevideli. Viem, že filmové pokračovania často za veľa nestoja, my sa však túžime priblížiť k takým dielam, akými sú napríklad Indiana Jones and the Temple of Doom, Aliens či Terminator 2: Judgment Day. Je tam síce viac z tvorby Jamesa Camerona, on je však geniálny. A jedným z dôvodov, prečo sú jeho sequely také úspešné, je podľa môjho názoru skutočnosť, že ich dokáže urobiť s veľmi odlišným nádychom, a to bez absencie prvkov, ktoré sme milovali na origináloch. My sme si teda na jeho prácu trošku posvietili a snažili sme sa zachytiť niečo z jeho kúzla.

Odporúčané
10 otázok a záhad, ktoré nám 5. séria Stranger Things musí objasniť 10 otázok a záhad, ktoré nám 5. séria Stranger Things musí objasniť 6. júla 2022, 14:30

Zo slov vyššie je teda zrejmé, že súrodenecké duo neberie nové časti ako ďalšiu sériu, ba práve naopak, snaží sa k nej pristupovať ako k nejakému pokračovaniu blockbustera. A keď sme už pri tých epizódach, toto sú ich názvy: Madmax, The Boy Who Came Back To Life, The Pumpkin Patch, The Palace, The Storm, The Pollywog, The Secret Cabin, The Brain a The Lost Brother. Niektorí ľudia už dokonca špekulujú aj o tom, že by sa v poslednej menovanej časti mohla objaviť niektorá zo štyroch oznámených postáv. Mohla by tým pádom pripraviť pôdu pre v poradí tretiu sériu? Nuž, momentálne máme viac otázok než odpovedí.

Druhá séria Stranger Things môže byť pokojne bez Eleven, určite však preskúmame svet Upside Down
Zdroj: Netflix

Matt: „Plánujeme nazrieť aj mimo mestečka Hawkins. Prezradím iba toľko, že úvodná scéna v prvej epizóde druhej série v ňom neprebieha. Jednoducho sme strhli oponu a odhalili iba malý kúsok zo sveta Upside Down. Z tohto hľadiska teda určite chceme preskúmať viac. Je tu toho ešte stále veľa, čo na konci prvej série o svete Upside Down nevieme.

Ross: „Samozrejme, máme k dispozícii túto bránu do inej dimenzie, ktorá je v mestečku Hawkins stále otvorená. A v prípade, že je Monštrum naozaj mŕtve, sú na mieste ďalšie a ďalšie otázky. Bolo Monštrum iba jedno? A čo iné by sa tam mohlo ešte nachádzať? Tento svet sme chceli poriadne preskúmať až keď bude Will zachránený. Takže sme iba pootvorili dvere a teraz je pre nás nesmierne vzrušujúce o tom všetkom hovoriť. Existuje oveľa viac záhad, ktoré je potrebné vyriešiť.

Matt: „Radi by sme príbeh nechali, aby sa diktoval sám. Myslím si, že ak by bol príliš dlhý, stal by sa pre nás kostrbatý. Chceme sa ubezpečiť, že je zvládnuteľný a taktiež chceme byť schopní vyrozprávať filmový príbeh, ktorý neprešľapuje na mieste, ale napreduje. Chceme, aby mal rovnaký nádych aj tempo, ako v prípade série prvej. Myslím si, že ak by sme ho predĺžili príliš, pôsobil by už veľmi odlišným dojmom.

Odporúčané
KOMENTÁR: Stranger Things má problém so zabíjaním a nezabíjaním svojich hlavných postáv KOMENTÁR: Stranger Things má problém so zabíjaním a nezabíjaním svojich hlavných postáv 4. júla 2022, 20:30

Tvorcovia sú si očividne vedomí vysokých očakávaní publika a z ich vyjadrení je nad slnko jasné, že pre nich zopakovanie úspechu prvej série znamená naozaj veľa. Neberú to na ľahkú váhu a my sme im za to nesmierne vďační. Žiaľ, v tejto chvíli nám už neostáva nič iné, iba čakať na ďalšie novinky. Pokiaľ sa ale chcete do hláv Dufferovcov a ich seriálového sveta Stranger Things ponoriť ešte trochu viac, dáme vám v závere znovu do pozornosti naše staršie články (klikajte sem, sem a sem), ktoré by ste ako priaznivci tejto vynikajúcej novinky rozhodne nemali vynechať. Prípadne môžete vstúpiť do tohto vlákna, kde sa nachádzajú kompletne všetky.

Domov
Zdieľať
Diskusia