Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2016, 13:46
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Inteligentný náramok, ktorý zistí, koľko alkoholu máš v krvi. Vie dokonca o tvojom stave informovať aj kamarátov či príbuzných

TECH ALKOHOL
Uložiť Uložené

Užitočný náramok pre zodpovedných ľudí.

V piatok večer si sa vybral do mesta, ešte o deviatej si nepohrdol jedným pohárikom a pomyslel si, že alkohol sa z tvojho tela do nejakej tretej rána vytratí. Na rýchle, aj keď neveľmi presné zisťovanie hladiny alkoholu v krvi si ľudia kupujú rôzne alkohol testery, avšak americká spoločnosť BACtrack zdá sa vymyslela trošku rozdielny spôsob, ako zistiť, či môžeš sadnúť za volant. BACtrack vyrába alkohol testy napríklad pre americkú políciu, ale teraz vymyslel jednoduchý náramok na ruku, vďaka ktorému môžeš monitorovať svoje požívanie alkoholu v dlhodobejšom horizonte.

Náramok totiž nemôže konkurovať presnosti alkohol testerov používajúcich fúkanie, keďže alkoholu môže trvať až 45 minút, aby sa dostal cez kožu, ale v prípade, že si chceš byť istý o svojej triezvosti po celý večer, náramok s názvom Skyn môže byť niečo pre teba. Okrem toho, že vie zistiť hladinu alkoholu v tvojej krvi, je schopný informovať aj nastavený kontakt, ktorý potom uvidí, že piješ, aj keby si možno nemal. Aj keď ešte nie je známa cena, na trh by sa mal prvýkrát dostať niekedy na konci tohto roka a pri veľkej snahe sa ti ho určite podarí dostať aj na Slovensko.

Domov
Zdieľať
Diskusia