Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2016, 9:33
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V Egypte odsúdili 4-ročného chlapca na doživotie. Vraždiť mal ešte v čase, keď mal iba 2 roky

ZAUJÍMAVOSTI EGYPT VRAŽDA
Uložiť Uložené

Bizarný prípad z Egypta.

Spravodlivosť na svete podľa mnohých ľudí neexistuje a aj keď sa to všemožné krajiny, organizácia a jednotlivci snažia vyvrátiť, nedávny rozsudok z Egypta zrejme presvedčí ďalších pochybovačov o tom, ako v niektorých častiach sveta funguje súdnictvo. Jeden z rozsudkov na utorňajšom súde znel doživotie, ale odsúdeným nebol žiadny notoricky známy kriminálnik, ale iba 4-ročný chlapec. Volá sa Ahmed Mansour Karni a akoby tej bizarnosti nebolo dosť, podľa obžaloby mal spáchať štyri vraždy, osemkrát sa o vraždu pokúsiť a ešte aj poškodiť štátny majetok, a to všetko mal zvládnuť pred dvomi rokmi, takže v čase, keď mal iba 2 roky.

Namiesto toho, aby sa sudcovia iba dobre zasmiali a prípad zhodili zo stola, chlapca v neprítomnosti odsúdili na doživotie vo väzení aj napriek tomu, že jeho obhajca Mohammed Abu Hurira sudcovi doniesol ukázať aj chlapcov rodný list dokazujúci, že obžalovaná osoba má iba 4 roky. Podľa spomínaného obhajcu sa sudca ani len neunúval prípad otvoriť a prečítať, preto chlapca bez problémov odsúdil. Prípad ihneď spustil vlnu kritiky zo všetkých zahraničných strán a mnohí sa pýtajú, či sa náhodou súdny systém nepomýlil a neodsúdil na základe podobného mena niekoho úplne iného. Niektorí sa nad rozsudkom ani nečudovali, pretože si v posledných mesiacoch nemohli nevšimnúť pochybné rozsudky egyptských súdov, v ktorých odsúdili na smrť ľudí po smrti. 

V Egypte odsúdili 4-ročného chlapca na doživotie. Vraždiť mal ešte v čase, keď mal iba 2 roky
squarespace
Domov
Zdieľať
Diskusia