Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2015, 21:30
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Aké postavy uvidíme v Deadpoolovi a je jeho svet prepojený s X-Men?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisér rozobral posledný trailer do kosti. Pripájame k nemu aj vlastný komentár.

Druhý trailer pre Deadpoola by sa pokojne dal označiť za najlepší, aké komiksovky v tomto roku ponúkli. Bol nesmierne vtipný, originálny a mal všetko, čo má Deadpool mať plus niečo navyše. Neviem sa dočkať návštevy kina, nakoniec, verím, že sa kvalitne pobavím. Deadpool poskytne akciu, nahláškované postavy, neslušný humor a to celé v krvavom kabátiku v podaní Ryana Reynoldsa a jeho družiny spoluhercov. Režisér snímky Tim Miller sa chvíľu po vydaní traileru rozkecal o jeho detailoch aj postavách, takže by bolo vhodné, aby sme vám to tlmočili a jednotlivé postavy predstavili. Je viac než možné, že sa s niektorými z nich ešte stretneme. 

V prvom rade Tim Miller chcel, aby si diváci predstavili Deadpoola v trochu inom svete, než v akom žijú X-Men. Nie je taký farebný, je trochu tvrdší a šedivejší, niečo ako Daredevilove ulice, do ktorých sa Avengeri nedostanú, lebo zločin si tam rieši on sám. Samotnú postavu popisuje ako dieťa s poruchou pozornosti, ktoré malo príliš veľa cukru a neobsedí na mieste (scénka v taxíku). Je jednoducho hyperaktívny a vždy hľadá spôsoby, ako sa zabaviť. 

A ako sa vyjadril k tejto scéne? 

Aké postavy uvidíme v Deadpoolovi a je jeho svet prepojený s X-Men?


Začal rozprávať o zbraniach, lišiak jeden. Deadpoolove Deseart Eagly sú veľmi silné a vedeli by odtrhnúť aj hlavu, takže pozor!

O ľuďoch, ktorí z Wadea spravia Deadpoola, toho veľa neprezradil. Stoja však za Projectom X, a ten stvoril aj samotného Wolverina. Muž, ktorý na to Wadea naviedol, môže byť mutant, isté je len jedno: Dokáže ľudí presviedčať robiť vecí, ktoré by nemali vo chvíľach, keď sú najviac naštrbení. 

Zvedaví ste asi aj na postavu Angel Dust. Tú hrá zápasníčka Gina Carano. Tim Miller jej postavu v komiksoch popisuje ako mini Hulka. Čím viac sa naštve, tým viac vyprodukuje adrenalín a ten ju robí super-silnou. Má síce najhorší účet, aký som v posledných rokoch kedy videl, režisér si jej prácu ale veľmi pochvaľuje. S budgetovým limitom a potrebnými skúsenosťami a zručnosťami bola Carano údajne úplne ideálna. Všetky tie kaskadérske kúsky zvládla na výbornú. 

Aké postavy uvidíme v Deadpoolovi a je jeho svet prepojený s X-Men?

Leslie Uggams hrá postavu menom Blind Al. Ide o ženu blízku Deadpoolovi, v komiksoch však bližšiu než tomu tak bude vo filme. Režisér a scenáristili sa rozhodli, že zatiaľ ich vzťah nebudú až tak veľmi prehlbovať. Miller zároveň opísal Deadpoola ako skutočne netradičného hrdinu. Robí veci, ktoré možno diváci ťažko strávia a ktoré by iní superhrdinovia nikdy neurobili, stále je to však človek s dobrým srdcom. 

Aké postavy uvidíme v Deadpoolovi a je jeho svet prepojený s X-Men?

Čo sa scény nižšie týka, Simon Kinberg, ktorého z našich článkov už dôkladne poznáte, sa vyjadril, že je to súčasť deja a nijako nám to nehodlajú skaziť. Potvrdil však, že je to niečo ako tabuľka FBI a sú na nej všetky Deadpoolove ciele.

Aké postavy uvidíme v Deadpoolovi a je jeho svet prepojený s X-Men?

Konečne sme sa dočkali aj záberu na Megasonic Teenage Warhead. Ide o študentku Colossusa, ktorý, ako vidíme v traileri, dostane cez držku. Megasonic je drzá, mladá tínedžerka, ktorá si o Deadpoolovi myslí, že je to obyčajný idiot a veľmi ho nemusí. Jej sila prakticky spočíva, že dokáže premieňať energiu okolo seba a pretvárať ju na rýchlosť či silu. Inými slovami, jej údery sú ako explózia. Colossus samotný je Millerova obľúbená postava, ktorú jednoducho musel mať vo filme a taktiež ich nový film prepája s X-Men univerzom, čo jasne počujeme v traileri. V poslednom akte filmu je s ním údajne skvelá akčná sekvencia, na ktorú sa už teraz veľmi tešíme. 
Aké postavy uvidíme v Deadpoolovi a je jeho svet prepojený s X-Men?

zľava doprava: Preobsadený Colossus, Deadpool a Megasonic Teenage Warhead

Aké postavy uvidíme v Deadpoolovi a je jeho svet prepojený s X-Men?

Morena Baccarin hrá Vanessu (alebo aj Copycat), Wadeovu priateľku. Taktiež je, rovnako ako on, jedinečná. Pri písaní jej postavy sa držali komiksového pôvodu, museli však prísť s postavou, ktorá by udržala s Wadeom (Deadpoolom) krok a ktorá by mala dôvod niečo k nemu cítiť. 

Copycat a Ajax

Aké postavy uvidíme v Deadpoolovi a je jeho svet prepojený s X-Men?


T. J. Miller hrá Weasela, Deadpoolovho priateľa a obchodníka so zbraňami. Ten bude svojho kamaráta zásobovať. Ed Skrein si zase strihne rolu záporáka Ajaxa. Vo filme to bude prakticky napumpovaný a geneticky upravený vojak, takže ho Deadpool v závere jednoducho rozporcuje. Zvyšné postavy budú viac-menej vedľajšie, respektíve o nich veľa informácií nemáme. Deadpool bude skutočne časťou X-Men univerza a je isté, že ho Kinberg a spol. jedného dňa využijú a spoja ho s Wolverinom či inými mutantami, ako napríklad Gambitom Channinga Tatuma. Film príde do našich kín až 12. februára 2016. Pre viac infa a obrázkov klikajte sem. Páčia sa vám zatiaľ postavy a tón, akým sa snímka prezentuje? 

Domov
Zdieľať
Diskusia