Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2015, 12:06
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Netflix trafil do čierneho aj s Jessicou Jones. Dočkáme sa aj Iron Fista a tímovky The Defenders?

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Prvé série Daredevila a Jessicy Jones už sú za nami. Na čo sa teda ešte môžeme od Netflixu v spolupráci s Marvelom tešiť?

Daredevil je dávno za nami, momentálne sa natáča druhá séria, no a v týchto dňoch už viacerí asi pozeráte Jessicu Jones, ktorej úvodných 13 častí vyšlo na Netflixe pred pár dňami. Prvotné ohlasy sú skvelé, dá sa preto predpokladať, že recenzie budú taktiež viac než pozitívne. My vám tú našu prinesieme do konca mesiaca, teraz sa ale sústredíme na to, čo príde neskôr. Ako iste viete, na jeseň budúceho roka dorazí prvá séria pre Lukea Cagea, zatiaľ čo druhá séria Daredevila dorazí niekedy v apríli/máji. Okrem toho sme ale mali dostať aj samostatný seriál pre Iron Fista. Dlho bolo ale okolo neho ticho, stále sa neobsadil herec a ani sa nepotvrdil dátum premiéry či práce na seriáli. 

Jeph Loeb, hlava televíznej divízie Marvelu (momentálne pre nich pripravujú seriály spoločnosti AMC a Netflix), sa konečne odmlčala a potvrdila, že na Iron Fistovi sa stále pracuje a sú myšlienkami pri ňom. Najprv ale musela dropnúť Jessica Jones, aby sa postupne zameralo obecenstvo na prvú sériu Lukea Cagea. Až potom príde Iron Fist, no Leob už prezradil a zároveň upokojil fanúšikov, že už čoskoro sa dočkáme noviniek aj okolo tejto postavy. Ak sledujete náš facebook, viete, že do Doctora Strangea bol obsadený Scott Adkins aka Yuri Boyka. Špekuluje sa, že práve on bol obsadený do roly Iron Fista, Cageovho parťáka. To sú ale dohady a my si musíme počkať na oficiálne správy ešte pár dní/týždňov. 

Netflix trafil do čierneho aj s Jessicou Jones. Dočkáme sa aj Iron Fista a tímovky The Defenders?


Momentálne je ale na svetle Jessica Jones v podaní Krysten Ritter, ktorá žne chválu z každej strany, čo je možno trochu prekvapivé, i keď po traileroch by nemalo. Predsa len, Daredevil je veľmi špecifická a známa postava, zatiaľ čo Jessica Jones tu s nami skutočne nie je dlho, aj keď je rozhodne obľúbená. Zdá sa ale, že sa Netflixu a tvorcom podarilo pripraviť ďalší skvelý komiksový zážitok. Daredevilovi trvalo 11 dní po premiére, než bola ohlásená druhá séria. Čo myslíte, ako dlho to potrvá v prípade Jessicy? Alebo že by Netflix trochu počkal a pripravil druhé série jednotlivých počinov až po The Defenders? K tomu mala čo povedať aj showrunnerka Jessicy, Melissa Rosenberg. Tá si nie je istá, či sa dočká druhej série svojej show, aj keď vie, že je tu ešte rozhodne čo povedať. Ak by aj Netflix a Marvel schváli ďalšie časti, je ťažké povedať, kedy by sa mali natáčať. Ak by všetko klaplo rýchlo a hladko, do konca roka by sme mohli vidieť aj druhú sériu Jessicy, čo by znamenalo, že by sme videli tri seriály od Netflixu o 3 členoch The Defenders, a tak by nám ostával už len Iron Fist, ktorého by sme dostali na jar roku 2017. Všetko by to sedelo, a tak by sme tímovku v zostave Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist a Luke Cage mohli vidieť už na jeseň roka 2017. Všetko sú to ale len dohady. 

Netflix trafil do čierneho aj s Jessicou Jones. Dočkáme sa aj Iron Fista a tímovky The Defenders?


V každom prípade, najbližšie nás čaká Luke Cage. Jeho úhlavným nepriateľom bude Cottonmouth, miestny drogový kráľ, úhlavný nepriateľ Lukea Cagea, ktorý tiež oplýva nadľudskou silou, vyzná sa v jedoch a má ostré kovové zuby. Do tejto roly obsadili Mahershala Aliho (The Curious Case of Benjamin Button, The Hunger Games: Mockingjay, House of Cards). V seriáli uvidíme aj hercov ako Simone Missick (A Taste of Romance), Theo Rossi (Cloverfield, CSI:Miami, Grey's Anatomy) a Frank Whaley (Pulp Fiction, The Twilight Zone, Vacancy, House). Cagea hrá Mike Colter (Million Dollar Baby, Salt, Men in Black 3, American Horror Story: Coven). Luke Cage absolvoval nepodarený experiment, ktorý mu dal nadľudskú silu a nezraniteľnú kožu. Náhle sa stáva utečencom, ktorý sa snaží napraviť chyby minulosti. Dej sa odohráva v srdci New Yorku v časti nazývanej Harlem. V komiksoch je Luke Cage manžel Jessicy Jones a majú spolu dcéru.

Netflix trafil do čierneho aj s Jessicou Jones. Dočkáme sa aj Iron Fista a tímovky The Defenders?

Iron Fist, občianskym menom Daniel Rand, je synom Wendella Randa. Wendell v mladosti objavil mystické mesto K'un L'un, objavujúce sa len raz za desať rokov. Tam zachránil život vládcovi, Lordovi Tuanovi, ktorý si ho z vďaky osvojil za svojho syna. Wendell sa po desiatich rokoch rozhodol mesto opustiť a odišiel domov, do New Yorku. Stal sa úspešným podnikateľom a oženil sa s krásnou Heather Duncan, s ktorou splodil syna, Daniela. Keď má Danny 9 rokov, jeho otec sa rozhodne znovu objaviť K'un L'un. Na výprave však obaja jeho rodičia zahynú a Daniel je zachránený obyvateľom mýtického mesta. Po tom, ako sa stretne s novým vládcom menom Yü-Ti, si ho vezme na starosť Lei Kung, aby ho zaučil do tajov mnohých bojových umení. Daniel je prirodzený talent a čoskoro dokáže ovládať svoje čchi ako nikto iný a zdolať o mnoho skúsenejších protivníkov. Kung sa rozhodne zoceliť jeho päste udieraním do horúceho piesku a holého kameňa. Keď mal 19, získal titul Iron Fist po tom, ako sa mu podarilo v súboji zdolať draka menom Shou-Lao the Undying a namočiť si päste v jeho krvi. Po desiatich rokoch tréningu sa vracia do New Yorku, aby pomstil smrť svojho otca a prevzal po ňom späť spoločnosť nesúcu jeho meno. Zároveň pomáha ostatným superhrdinom vymiesť zločin z ulíc Hell’s Kitchen. Viac informácií o jednotlivých hrdinoch/seriáloch nájdete tu. 

Netflix trafil do čierneho aj s Jessicou Jones. Dočkáme sa aj Iron Fista a tímovky The Defenders?

Domov
Zdieľať
Diskusia