Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2015, 17:35
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Vesmírnu epochu Interstellar od Nolana si budeme môcť vychutnať v IMAX-e už vo štvrtok!

FILMY A SERIÁLY CHRISTOPHER NOLAN CINEMAX
Uložiť Uložené

Cinemax Bory Mall v Bratislave prinesie na Slovensko dlho-očakávaný zážitok v podobe premietania Interstellaru v IMAX formáte, buďte pritom!

6. november 2014 bol dňom, kedy Christopher Nolan prispel do svojej zbierky ďalším kúskom, tentokrát sme ale o kúsku hovoriť nemohli. Šlo totiž o priam gigantický film, film prelomový, pamätný, nezabudnuteľný a hlavne vôbec nie taký dobrý, ak ste ho nevideli v IMAX-e. Sám režisér Nolan prehlásil, že aby ste si ho užili naplno a tak, ako ho sám zamýšľal, budete sa musieť vydať do IMAX-u. Bohužiaľ, na Slovensku takéto kino už dlhé roky nebolo, až sa tak stalo nedávno, kedy sa úspešne odpremiéroval Jurassic World práve v tomto formáte. Nasledoval aj Mad Max, no každý netrpezlivo očakával a dúfal, že Cinemax sa postará o to, aby fanúšikovia filmov mohli zajasať najhlasnejšie. Pred pár dňami sa tak aj stalo, keď sa oficiálne oznámilo premietanie Interstellaru práve v IMAX formáte, a to už od tohto štvrtka, a teda 27. augusta 2015.

Vesmírnu epochu Interstellar od Nolana si budeme môcť vychutnať v IMAX-e už vo štvrtok!

IMAX (Image MAXimum) bol predstavený v roku 1970, odkedy sa neustále zdokonaľuje a posúva sledovanie filmu na novú vyššiu úroveň. Jeho podstatou je využitie dvoch samostatných projektorov, ktoré slúžia na nasvietenie plátna výnimočných rozmerov – v Bratislave so šírkou 23 metrov a výškou 13 metrov. Ak o sále v Bratislave chcete vedieť viac, prečítajte si náš rozhovor s riaditeľom Cinemaxu. Viac ako polovica filmu INTERSTELLAR je nakrútená špeciálnymi IMAX kamerami. Počas týchto pasáži premietaných IMAX premietačkami sa klasický širokouhlý filmový formát obrazu zväčší z 2,41:1 až na 1,44:1. Diváci, ktorí sledovali film v nižšej kvalite tak prišli o značnú časť obrazových informácii a s tým aj o zážitok zo sledovania tohto filmu. 

Všetko si to ale môžete napraviť už vo štvrtok, kedy sa otvoria brány IMAX sály, v ktorej bude hrať mrazivý Zimmerov soundtrack. Na stránkach Cinemax Bratislava si už teraz môžete pozrieť, že Interstellar bude na programe od štvrtka 27. augusta do 2. septembra, pričom premietanie začne každý deň o 20:30. Dôvody, prečo cestovať alebo dokonca nespať celú noc, lebo vám nejde spoj, rovnako ako mne, sa určite nájdu. Interstellar je jedným z filmov, ktoré rozhodne stoja za istú obetu, snáď nemusíme opakovať, prečo tomu tak je. Kvality filmu sú nesporné, no namiesto toho, aby sme diskutovali o tom, či je to naozaj také dobré, ako to komu sadlo alebo či si snímka zaslúžila titul najlepšieho filmu minulého roka, skúsme sa preniesť myšlienkami len k filmu ako takému a tešme sa na zážitok, ktorý nás čaká už o dva dni. Tak čo, dáte si povedať a skočíte do kina?

Vesmírnu epochu Interstellar od Nolana si budeme môcť vychutnať v IMAX-e už vo štvrtok!
Domov
Zdieľať
Diskusia