Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2015, 13:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nový trailer pre Sicario stupňuje napätie z prostredia mexických drogových kartelov

FILMY A SERIÁLY DENIS VILLENEUVE SICARIO
Uložiť Uložené

Režisér Prisoners a Enemy, Denis Villeneuve, prichádza s thrillerom Sicario z prostredia mexických drogových kartelov, pričom nás vnadí druhým trailerom.

Sicario som zo zoznamu najočakávanejších filmov do konca roka vypustil aj preto, lebo som vedel, že nás čoskoro čaká nový trailer a ďalšie informácie, a tak som sa rozhodol venovať mu osobitý priestor. V dnešnej dobe, kedy je filmový svet plný superhrdinov a komiksových postáv, sa kanadský režisér Denis Villeneuve (po tomto počine sa pustí do znovuoživenia sveta Replikantov. Správne, natočí nového Blade Runnera) rozhodol do tohto sveta prispieť niečím vážnejším. A nie je to jeho prvý takýto príspevok. Svoj osobitý štýl nám už prezentoval v skvelom thrillery Prisoners, kde sa v hlavných úlohách predstavili skvelí Hugh Jackman a Jake Gyllenhaal. Sicario je síce z iného súdka aj prostredia, ale rovnako nám už prvý trailer, ktorý sme mali možnosť vidieť pred mesiacom ukázal drsné prostredie, kde nám ani tentoraz absencia brutality nebude chýbať. A nebude nám chýbať ani rovnako hviezde obsadenie. O to sa postará v hlavnej úlohe Emily Blunt (Edge of Tomorrow), oscarový Benicio Del Toro (Podfu(c)k, 21 Grams), Josh Brolin (Men in Black 3) a svoju rolu si strihne aj Jon Bernthal (The Walking Dead, Fury).

Nový trailer nám nepridá príliš veľa nového a je skôr skrátenou verziou toho predošlého. No aj v ňom nám Villeneuve ukazuje, že Sicario je brutálny, ba priam až výbušný výlet do pustiny americko-mexického pohraničia bez morálnych zásad, v ktorom práve zúri vyhlásená vojna s drogovými kartelmi, kde neplatia žiadne pravidlá a to všetko s výborným hudobným sprievodom, ktorý skvelo graduje atmosféru príbehu. O gradáciu príbehu a tamojšieho sveta bez pravidiel sa taktiež postará skvelá kamera, za ktorou opäť čaroval brilantný Roger Deakins. A práve do tohto sveta je vchádza agentka FBI Kate Macer (Emily Blunt), ktorá sa nechá zatiahnuť do nie práve najčistejšej akcie CIA, zameranej na likvidáciu šéfov mexických drogových kartelov.

Odporúčané
OSCARY 2022: Ktoré filmy si uchmatnú pozlátenú sošku? Prečítaj si predikcie našich redaktorov OSCARY 2022: Ktoré filmy si uchmatnú pozlátenú sošku? Prečítaj si predikcie našich redaktorov 26. marca 2022, 12:30

Sicario malo svoju premiéru tohto roku v Cannes, kde zaznamenalo veľmi pozitívne ohlasy. A neubralo na tom nič ani to, že o scenár sa postaral debutujúci Taylor Sheridan. Svoju severoamerickú premiéru bude mať Sicario na nadchádzajúcom Toronto International Film Festival 2015, ktorý sa bude konať v septembri. My ostatní si budeme musieť počkať o niečo dlhšie, keďže slovenská premiéra je naplánovaná na 15. októbra 2015. Vyzerá to tak, že Denis Villeneuve nám predvedie ďalší z jeho skvelých thrillerov a kto má tento žáner rád, tak by o návšteve kina nemal pochybovať.

Nový trailer pre Sicario stupňuje napätie z prostredia mexických drogových kartelov
Domov
Zdieľať
Diskusia