Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2015 o 20:56
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Jar a leto ponúknu stovky hodín hrania pre náročných aj menej náročných hráčov

TECH
Uložiť Uložené

Zaklínač 3, GTA V, Mortal Kombat X, Dark Souls, Batman a mnohé iné. Na aké hry sa začiatkom jari tešíte najviac?

Snáď už R* hru neodloží. Vymýšľať 4. uvítací odsek pre release by ma už nebavilo. Toto som napísal ako poslednú vetu pre GTA v článku o hrách vychádzajúcich nasledujúci mesiac naposledy. Myslel som to vážne. GTA je v týchto článkoch každý mesiac. Asi tú hru začnem ignorovať rovnako ako Project CARS, ktorý sa vlastne celkovo odložil asi 5-krát. Tentokrát mu ale dám šancu a pevne verím, že konečne vyjde. Keďže v apríli, máji, júni a vlastne celé leto vyjde len veľmi málo AAA tiulov, rozhodol som sa všetky tieto mesiace spojiť. 

1. Dark Souls 2: Scholar of the First Sin (7. 4., PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One a PC)
Dark Souls 2 v novom grafickom kabáte, s vylepšením matchmakingom, s viacerými novými možnosťami úprav pre hráča, ale aj s novými monštrami, príbehom a prídavkami z Lost Crown Trilogy. Majitelia next-gen konzol si tak konečne budú môcť užiť krvavú rúbačku menom Dark Souls od From Software. Ešte predtým ale bude čas na preskúmanie Yharnamu v Bloodborne (preview tu).

2. GTA V (14. 4., PC)
Myslím, že tu už fakt nie je o čom písať. Všetko podstatné ste si mohli prečítať v desiatkách našich článkoch o tejto gamese, troch recenziách (old-gen, next-gen, Online) a dvoch preview (tu a tu). Ostáva len dúfať, že R* nesprzní optimalizáciu, dočkáme sa poriadneho grafického updatu a v budúcnosti snáď aj nejakého toho singleplayerového DLC. Tento týždeň by mohol doraziť aj prvý trailer z PC verzie hry. Dovtedy môžu konzoloví hráči mastiť DLC Heists pre Online, ktoré je vskutku podarené, a čo je hlavné, je zadarmo!


3. Mortal Kombat X (14. 4., PC, Xbox One, PS4)
Och môj bože, existuje snáď niekto, kto by sa na túto hru netešil alebo ju nenávidel? Séria Mortal Kombat sa dočká svojej 10. plnohodnotnej časti a celkom iste pôjde o najbrutálnejšiu a najinovatívnejšiu. Niet sa čomu čudovať, vývojári majú v rukách celkom iné možnosti, než ako tomu bolo pred 4 rokmi. Čakajú nás zaujímavé postavy (naposledy sa medzi ne zaradil aj Jason Voorhees), skvelé QTE momenty, cutscény plné úžasných súbojov a neuveriteľná brutálnosť. Okrem krvavých bitiek s kamarátmi vás čaká aj príbehová línia a hodiny zábavy či spoznávania postáv. 


4. Wolfenstein: The Old Blood (5. 5., PC, PS4, XO)
Singleplayerové DLC k úspešnej a obľúbenej FPS Wolfenstein: The New Order bude vlastne prequel obsahujúci ďalšie hodiny zábavy, nových nepriateľov, lokácie, zbrane a mnoho ďalšieho. Z gameplayu ale cítiť inú atmosféru a trochu odlišný vizuál hry, takže sa vyrojili prvé obavy. Vývojári však hlásia, že ak ste boli spokojní s pôvodným titulom, the Old Blood bude pre vás len a len potešením. Príbeh sa vráti do roku 1946, konkrétne na hrad Wolfenstein.


5. Witcher 3: The Wild Hunt (19. máj, PC, PS4, XO)

O treťom Witcherovi, respektíve Zaklínačovi sme toho už tiež celkom slušne napísali. Dali sme vám vedieť o každom gameplayi či traileri, len škoda, že ich bolo tak málo. Pripravili sme si pre vás aj rozsiahle preview a čert by to chcel, aby sme pre vás nepripravili aj recenziu, aj keď je otázne, ako rýchlo to stihneme dohrať. Čaká nás totiž cez 100 hodín zábavy sľubujúcej skvelú atmosféru, kvalitný príbeh, nádhernú grafiku a open-world, dokonalý soundtrack a inovatívnu RPG hrateľnosť. Witcher sa jednoducho a dovolím si povedať, že aj celkom iste stane RPG hrou roka. Predsa len, asi ani nemá žiadnu konkurenciu, keďže Dragon Age vyšiel minulý rok. No dobre, možno Xenoblade Chronicles X pre Wii U, ale Slovákov, ktorí o tejto hre vedia, spočítam na prstoch jednej ruky.


6. Batman: Arkham Knight (2. júna, PC, PS4, XO)
Uzavretie Batmanovho príbehu od Rocksteady Studios bude veľkolepé. Môžete sa tešiť na množstvo záporákov z Gothamu, ale aj celkom nového, špeciálne vytvoreného pre potreby hry. Volá sa Arham Knight, čo je vlastne jeden zo pseudonymov Batmana, temného rytiera. Na rozdiel od prvých dvoch hier nás čaká celkom otvorený svet, široké ulice, ktoré vám ale niekedy budú úzke, hlavne keď sa po nich budete poháňať v batmobile, a kopa ďalších prvkov. Mne osobne veľmi nechutí presýtenosť farieb a miestami chaotický gameplay a súboje, no pevne verím, že ma Arkham Knight nesklame. 


7. Project Cars (máj, PC, PS4, XO, WII U)
Ako som už spomínal, nová racingovka od štúdia Slightly Mad (NFS: Shift, Shift 2: Unleashed), Project CARS, sa odložila už miliónkrát a nikto nie je prekvapený, keď príde ďalšia správa o odklade. Internet sa na tom vlastne celkom pekne zabáva. Takisto ako Rockstar, ani oni zrejme nevedia odhadnúť dokončenie prác na svojej hre. CD Projekt Red odložil Witchera o celé 3 mesiace a ušetril nás tak každomesačných správ o stále nedokončenej hre. 

Z názvu už vyplýva, o čom Project CARS bude. Pripravte si gamepady, volanty a klávesnice. Hra, ktorá mala pôvodne konkurovať skvelému Driveclubu od Sony sa už blíži a pravdepodobne sklame. Vo viacerých videách je grafika horšia než pri DC, dážď či pohľad z kokpitu dokonca pri istých záberoch vyzerali ako z PS2. Gamesa to ale stále môže byť zábavná. Ponúkne neuveriteľnú plejádu vozov, tratí a možností. Už len dúfať, že sa jej dočkáme. 


Bohužiaľ, po júni už nastanú len herné suchoty, a tak sa budete musieť vybrať vonku, medzi živých ľudí a zhodiť tých 10 kilo tuku, čo ste nabrali (vlastne aj ja). V priebehu týchto mesiacov ale vyjde ešte pár titulov, z ktorých zmieniť musíme napríklad Tropico 5 vychádzajúce na PS4, Dungeons 2 pre PC a Mac, State of Decay na Xbox One, či skvelo vyzerajúci Xenoblades Chronicles na 3DS. Zvyšné hry jednoducho nemajú pevný dátum vydania. Je teda možné, že pri ďalšom článku z tejto série sa uvidíme až niekedy koncom leta. Dovtedy vám prajem krásne chvíle s vašim PC, Xboxom, Playstation, WII U či inou konzolou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia