Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2015, 12:54
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Škoda naďalej odhaľuje nový Superb, máme prvé oficiálne zábery z exteriéru

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Vlajková loď automobilky Škoda naberá vďaka novej sade fotografií na reálnosti.

Rok 2015, ako už viackrát odznelo, bude pre českú automobilku najmä rokom novej vlajkovej lode. Keďže samotná prezentácia, kedy dôjde k úplnému odhaleniu tretej generácie Superba je naplánovaná ešte pred švajčiarskym autosalónom, teda 17. februára, ako sme si už zvykli dalo sa očakávať, že Škoda začne postupne zaplavovať sociálne siete zábermi, ktoré odkrývajú jej jednotlivé detaily. Žiadne prekvapenie sa nekoná, i keď je pravda, že tentokrát sa kompetentní odklonili od jednodňovej postupnosti, nakoľko po minulo-týždňovej fotografiu interiéru, až teraz Česi posielajú ďalšiu upútavku, no vo forme sady až štyroch fotografií exteriéru.

Tie sa už tradične zameriavajú na jeden konkrétny detail, pričom najnovší škodovácky propagačný materiál poukazuje najmä na tvar predného svetlometu. Ten je po novom hranatý a pomerne netradičný, najmä ak zoberieme do úvahy trojuholníkový výčnelok v rohou, kde si nájde miesto pravdepodobne blinker. Rozloženie jednotlivých komponentov v hlavnom svetlomete, teda jeho grafika, vychádza v podstate zo súčasnej Octavie. Štandardom budú xenóny, ktoré dopĺňajú LED-diódy pre denné svietenie v tvare L, navyše, svietiť bude aj vnútorných 7 rovnobežných línií. Je teda jasné, že narozdiel od nového Passatu, full-LED svetlomety nový Superb nedostane ani vrámci najvyššej príplatkovej výbavy. Ako ukazuje ďalší detailný záber, vnútro svetiel bude skrášľovať český krištáľ, ktorý nebude svietiť, bude však plniť úlohu akejsi ozdoby.

Škoda naďalej odhaľuje nový Superb, máme prvé oficiálne zábery z exteriéru
Škoda naďalej odhaľuje nový Superb, máme prvé oficiálne zábery z exteriéru

V Škodovke si očividne potrpia na detail i v prípade prednej masky, ktorá dostane pochopiteľne známu štruktúru vo forme početného rebrovania, no medzigeneračne Jozef Kabaň so svojím dizajnérskym tímom zapracoval na detailoch samotných mriežok. Posledný záber odhaľuje nový Superb z hora. Ako si môžeme všimnúť, do oči bijú najmä zadné svetlomety zasahujúce o čosi viac do bokov karosérie, špicaté ukončenie okna zadných dverí s hrubým chrómovým orámovaním, vystupujúce blatníky, členitejšie línie predovšetkým na prednej kapote a spomínané línie predných svetlometov, ktoré nadväzujú na mriežky prednej masky. Samozrejme, štúdiové fotografie treba brať v istom uhle pohľadu s rezervou, nakoľko ako vieme, takéto zábery sa zväčša hrajú s tieňovaním, ktoré ukáže plochy vozidla neraz úplne inak ako pri bežnom pohľade.

Odporúčané
Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov 27. decembra 2023, 10:30

Na záver doplním, že nová generácia bude postavená na známej platforme MQB, pričom pohonné agregáty bude do veľkej miery zdielať s novým Passatom. Zároveň, medzigeneračne Superb príde o 3,6-litrový šesťvalec (nahradí ho 2.0 TSI) a o chytré dvojdielne otváranie "dverí" batožinového priestoru TwinDoor. I napriek tomu, Superb III má veľké ambície, keďže ako sa nechali v Škode počuť, tretia generácia mimoriadne obľúbeného vozidla chce byť ozdobou strednej triedy. Podarí sa mu to?

Škoda naďalej odhaľuje nový Superb, máme prvé oficiálne zábery z exteriéru
Škoda naďalej odhaľuje nový Superb, máme prvé oficiálne zábery z exteriéru

Pokiaľ ťa zaujímajú najaktuálnejšie informácie zo sveta štyroch kolies, určite sleduj našu novú stránku!

Domov
Zdieľať
Diskusia