Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Notino.
dnes 18. októbra 2024 o 17:00
Čas čítania 3:49
Sponzorovaný obsah

5 tipov na dokonalý halloweensky make-up. Potrebovať budeš len základné produkty na líčenie

MÓDA HALLOWEEN MAKE-UP
Uložiť Uložené

Ktorý make-up zvolíš na blížiacu sa párty?

Blíži sa koniec októbra, a to znamená len jedno – poriadnu halloweensku párty. Ak stále premýšľaš nad dokonalým make-upom, máme pre teba hneď niekoľko riešení. Pripravili sme si pre teba päť tipov na jednoduché halloweenske líčenie, ktoré zvládneš s bežne dostupnými produktami. Mnohé z nich máš určite aj vo svojej kozmetickej taštičke, ostatné vybavíš online ešte pred plánovanou párty.

Ceny a dostupnosť produktov sú aktuálne v čase písania článku. Postupom času sa môžu meniť.

🕸️Ultra rýchly make-up

Tento extrémne rýchly a jednoduchý make-up zvládneš aj v prípade, že máš na prípravu menej ako pol hodinu. Potrebovať budeš len klasické drevené špáradlá a klieštiky na riasy, pomocou ktorých si na tvár nanesieš krémový červený rúž, čím si vytvoríš efekt pavučiny. 

Následne prichádza na rad líčenie očí. Na to ti postačí paletka zložená z basic čiernych tieňov doplnená o bordový tieň, ktorým si zvýrazníš dolné viečko. Nezabudni na výraznú čiernu linku a objemovú riasenku – zrejme ťa neprekvapí, že naším absolútnym favoritom je L’Oréal Paris Panorama.

Pery si najprv zadefinuj kontúrovacou ceruzkou, potom nanes červený rúž, ktorým si si vytvorila pavučinu na tvári, a nakoniec ich zvýrazni transparentným leskom.

@lenkalul last minute halloween hack 🕷️🕸️🖤 ib: @Priscilla Grihim products i used: @NARS Cosmetics explicit lipstick in ‘on top’, Nars lip liner in ‘spunk’ + ‘mysterious red’ velvet matte lip pencil on the lips @makeupbymario master mattes eyeshadow palette @SHISEIDO controlled chaos mascara ink + crystal gel gloss on the lips #halloween #halloweenlook #costumeideas #halloweenmakeup #makeup #makeuphacks #halloweenhacks #halloween2024 #spidermakeup #cobwebmakeup ♬ sweater weather x after dark - Lumière

🧟‍♀️ Tiffany Valentine

Premeň sa na desivú bábiku, ktorá zavraždí každého, kto sa jej pripletie do cesty. Na túto premenu budeš potrebovať predovšetkým dlhotrvajúci make-up Lancôme Teint Idole Ultra Wear 24h s vysokým krytím a korektor, pomocou ktorého si zakryješ obočie. Ešte pred tým si to svoje nezabudni poriadne zafixovať fixačným gélom – tento od got2be ťa iste nesklame.

Na zamaskované obočie si následne pomocou tekutej očnej linky nakresli tenkú čiarku, ktorá dokonalo pripomenie obočie bábiky Tiffany. Okolo očí si nanes poriadnu vrstvu fialových očných tieňov, ktoré jemne rozmaž dostratena.

Ak máš pocit, že objemová riasenka nestačí, pomôž si umelými riasami. Nakoniec si na pery nanes čierny rúž. Neboj sa ním vyjsť až za kútiky pier, čím docieliš ešte desivejší úsmev. 

@whosbeth_ I feel better already ! 🔪 #tiffanyvalentine #brideofchucky #chucky #makeup ♬ original sound - Eternal

💚 Beetlejuice

Kto ešte nevidel virálny návod na zeleno-čierne pery, akoby ani nežil v online svete. Tento make-up je rýchly, jednoduchý, no zároveň veľmi estetický. Ak chceš, aby si ťa na halloweenskej párty všetci okamžite všimli, smelo do toho.

Potrebovať budeš iba zelený rúž a niekoľko očných tieňov. Začni tým, že si na pery nanes zelený rúž od Jeffree Star Cosmetics a nechaj ho zaschnúť. Kým ti rúž schne, môžeš si aplikovať zelené očné tiene a riasenku, prípadne čiernu linku. 

Posledným krokom je aplikácia čiernych očných tieňov na zelené pery. Pery našpúľ tak, aby sa ti na nich vytvorili vrásky a pomocou štetca si na ne nanes vrstvu čiernych tieňov. To isté urob aj v oblasti vrások v okolí očí. Pre ešte výraznejší efekt si môžeš nalepiť umelé riasy. 

V ponuke Notino práve teraz nájdeš limitovanú Beetlejuice kolekciu, ktorá je ako stvorená na tento look. Objednať si môžeš paletky, lesky, linky aj dokonalú hubku na make-up, ktorú rozhodne potrebuješ.
@forsurprise Viral Beetlejuice Hack! 🪲 Easy Halloween Makeup #beetlejuice #lipstick #makeuptrend #makeupchallenge #funmakeup #halloweenmakeup #spookyseason ♬ Say My Name - Alex Brightman & Sophia Anne Caruso & Kerry Butler & Rob McClure

✨ Zvodný make-up

Kto povedal, že počas halloweenskej noci musí byť tvoj make-up iba desivý? Ak ťa láka niečo viac sexy, smelo do toho. Vyskúšať môžeš napríklad tento minimalistický make-up, ktorému dominujú trblietavé „pehy“. Hlavnou hviezdou celého make-upu tak budú metalické trblietky, s ktorými sa môžeš absolútne vyhrať.

Pred tým, ako si tvár rozžiariš trblietkami, nezabudni na dôkladnú prípravu pleti. Make-up by mal byť dostatočne krycí, aby tvoja pleť pripomínala tvár bábiky. S tým ti pomôže napríklad náš obľúbený True Match od L’Oréal Paris. Nezabudni ani na fixačný púder, ktorý ťa bude istiť počas celej noci. Následne si aplikuj lícenku a bronzer. My nedáme dopustiť na túto klasiku od theBalm.

Konečne prichádza čas na trblietky. Akonáhle máš nanesené dostatočné množstvo, môžeš si naniesť nude očné tiene a riasenku, prípadne umelé riasy. Pery ti dokonalo zvýrazní saténový rúž od NARS-u, ktorý ti vydrží celý večer. Nakoniec si môžeš celý make-up poistiť fixačným sprejom

@celine_bernaerts EGO by @Kennedy Ryon (Ry + Uhn) ♬ Ego - Kennedy Ryon

👰🏻 Mŕtva nevesta

Postavy Tima Burtona sú nekonečnou studnicou halloweenskych make-up nápadov, no tento rok u nás jednoznačne vyhráva táto Mŕtva nevesta. Prvým krokom je maximálne zosvetliť prirodzený tón tvojej pleti. S tým ti pomôže biela farba na tvár, prípadne make-up o niekoľko odtieňov svetlejší, než je tvoja pleť. Veľký výber odtieňov ponúka napríklad MAC, takže si iste vyberieš.

Akonáhle máš nanesený make-up, prichádza na rad zadefinovanie výrazných kontúr. S touto krémovou kontúrovacou tyčinkou od Nudestix ti to pôjde ako po masle. Tyčinkou si nezabudni zvýrazniť kruhy pod očami a všetky kontúry potom pomocou štetca rozotri dostratena.

Na spodné vnútorné viečko si nanes bielu ceruzku a obe (horné aj spodné) následne zvýrazni tekutou čiernou linkou. Ak hľadáš precíznu a dlhotrvajúcu očnú linku, rozhodne siahni po tejto od NYX-u. Pre dokonalo zvodný pohľad stav na umelé riasy.

Najjednoduchším spôsobom, ako dosiahnuť šťavnaté a výrazné pery Mŕtvej nevesty, je táto sada od Make-up Revolution, v ktorej nájdeš ceruzku aj dlhotrvajúci lesk na pery. Posledným krokom je nanesenie rozjasňovača – na tvojom mieste by sme bez váhania siahli po ikonickom rozjasňovači od Anastasia Beverly Hills.

@mimiermakeup Halloween idea no1: Tim Burton character 🥀#TimBurton #makeuptutorial ♬ Tears to Shed - Tim Burton's Corpse Bride Soundtrack-Helena Bonham Carter, Jane Horrocks And Enn Reitel
Všetky produkty potrebné na vytvorenie týchto lookov nájdeš na Notine. Momentálne navyše prebieha halloweenska akcia, takže s kódom mup na vybraných produktoch ušetríš až 30 %.
zisti viac
Späť
Zdieľať
Diskusia