Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. októbra 2024 o 9:30
Čas čítania 5:19
Adriana Královičová

Slovenka Andy si otvorila bistro v centre Milána: Skoro všetky recepty koláčov, ktoré pečiem, mám od mojej babky a mamy (Rozhovor)

Slovenka Andy si otvorila bistro v centre Milána: Skoro všetky recepty koláčov, ktoré pečiem, mám od mojej babky a mamy (Rozhovor)
Zdroj: Instagram @andyhelencik
ZAUJÍMAVOSTI GASTROPRIEMYSEL TALIANSKO ÚSPEŠNÍ SLOVÁCI
Uložiť Uložené

Andy si otvorila bistro Andy's v centre Milána. Ceny v talianskej metropole sú podľa jej slov aktuálne šialené. „Ak by som sa ako mladý človek teraz chcela presťahovať do Milána, dvakrát by som si to rozmyslela,“ vraví.

Slovenka Andy pochádza z Veľkého Krtíša, no vďaka modelingu od 14 rokov cestuje po celom svete. Profesia modelky ju zaviala do Milána, kde celá jej modelingová kariéra odštartovala. V rozhovore pre Refresher prezradila, že žila v mnohých krásnych krajinách, no srdcu najbližšie jej zostalo Taliansko. V modelingu nevidela do budúcnosti zmysel. Založila si svoje bistro, čo bolo odmalička jej snom. „Pamätám si, ako som s babkou ako malá stále niečo piekla. Dodnes pracujem s jej receptami, len ich trošku upravím do zdravšej verzie,“ hovorí.

Každé ráno vstávam o 5:30. V mojej prevádzke ma potom čaká „šichta“ celý deň. Kto vlastní niečo svoje, vie, že je to neustály kolobeh od rána do večera.

S Talianmi sa jej pracuje dobre. Obdivuje na nich práve to, že dokážu žiť život bez zbytočného stresu a svoju prácu aj šéfov si vážia. Jediné, čo by podľa Andy mohli zlepšiť, je byrokracia. „Potrebujete tu milión povolení na úplne nezmyselné veci,“ hovorí. Miláno je momentálne podľa slov šikovnej extrémne finančne náročné. Nájsť si prácu problém nie je, no ľudí trápia vysoké nájmy.

V rozhovore si prečítaš, ako začínala, ako prijali Taliani jej koláčiky, čo ich naučila jesť a aký drahý je život v Miláne. 

slováci v zahraníčí, Miláno, taliansko, gastro, modeling
Zdroj: Instagram @andyhelencik

Andy, priblíž nám tvoje začiatky. Venovala si sa modelingu, precestovala si kus sveta.

Keď som mala 14 rokov, na základnú školu prišli modelingoví skauti. Hľadali nejaké adeptky, no a vybrali aj mňa. Išla som teda na kasting. Mojim rodičom sa to ale moc nepozdávalo, nebola to nejaká ‚wau‘ agentúra. Keď som však viac nahliadla do modelingového sveta a videla som, že baby veľa cestujú, povedala som si, že by ma to bavilo. Predtým by mi to v živote nenapadlo. Bola som skôr taký polovičný chlapec. Stále som sa hrala s chalanmi pod oknami s loptou. (smiech)

Odporúčané
Kontroverzný režisér Pasolini: Fascinovali ho orgie, verejne sa hlásil k homosexualite. Jeho brutálna smrť je dodnes neobjasnená Kontroverzný režisér Pasolini: Fascinovali ho orgie, verejne sa hlásil k homosexualite. Jeho brutálna smrť je dodnes neobjasnená 28. septembra 2024 o 12:30

Mala som však kamošku, ktorá už robila modeling v Miláne. Poznali ju aj moji rodičia. Ona mi vlastne hovorila, že tam je super a v podstate ma na to naviedla. Začala som teda posielať fotky po agentúrach a rozbehlo sa to.

Bývala si v Miláne vo svojich modelingovských začiatkoch?

Jasné, bývali sme ako sardinky v konzerve. Vtedy to bolo tak, že modelky bývali spolu v jednom 2-izbovom apartmáne. Bolo nás tam asi sedem. Každá sme zaplatili celý nájom na hlavu, takže logicky sme to strašne preplácali. No, začiatky boli všelijaké.

Pravda je taká, že dnes je Miláno extrémne drahé. Hlavne čo sa týka nájmu. Ak by som sa dnes ako mladý človek rozhodovala ísť sem žiť, dvakrát by som si to premyslela.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo naučila jesť Talianov.
  • Ako finančne náročný je život v Miláne. 
  • Čo ju naposledy pri návšteve Slovenska zaskočilo.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 167688 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia