Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2024 o 12:30
Čas čítania 8:48
Adriana Královičová

Zuzana Belohorcová: Slováci začali hľadať útočisko na Tenerife, domy kupovali aj cez telefón (Rozhovor)

Zuzana Belohorcová: Slováci začali hľadať útočisko na Tenerife, domy kupovali aj cez telefón (Rozhovor)
Zdroj: Zuzana Belohorcová
OSOBNOSTI INFLUENCERI ÚSPEŠNÍ SLOVÁCI
Uložiť Uložené

Na Tenerife s rodinou podnikajú v oblasti realít. Krátko po otvorení kancelárie zažili absolútny boom zo strany Čechov a Slovákov, ktorí po vypuknutí vojny na Ukrajine kupovali domy často i bez toho, aby ich naživo videli. Vypredali celý ostrov.

Zuzana Belohorcová patrila dlhé roky k moderátorským tváram slovenských aj českých televíznych obrazoviek. Po kariére v médiách sa s rodinou odsťahovala na Miami, kde žili americký sen. Rozbehli úspešný biznis s realitami a stretávali mnoho slávnych osobností. Po 12 rokoch sa však začali báť o svoje bezpečie. V rozhovore pre Refresher Zuzana Belohorcová priznala, že život tam sa otočil o 180 stupňov. Dnes žijú a podnikajú na Tenerife.

„V Amerike by som nenechala nikdy behať deti samy po meste. Nerobím to ani tu, no keď je moja dcéra napríklad s kamarátkami a so mnou v nákupáku, nechám ju ísť, nech si spolu pobehajú. Ja si zatiaľ dám niekde kávičku a počkám na ňu. Pamätám si, keď bola ešte malá a na Miami sa mi na chvíľu schovala medzi iné regály. Prišla za mnou jedna pani a povedala mi, nech toto nikdy nerobím, pretože mi unesú dieťa a už ho nikdy neuvidím. Americký vibe mi, samozrejme, v niečom chýba, takisto super výber potravín, klubov či reštaurácií. No na jednej strane tam som za štyri veci v igelitke zaplatila sto dolárov, tu na Tenerife kúpim tri plné tašky potravín za 120 eur. Cenovo je to diametrálny rozdiel,“ hovorí.

Odporúčané
Samo Zvaný: Ľudia kritizujú Fight Night Challenge za bizarnosti a potom si v pohode zapnú reality shows (Rozhovor) Samo Zvaný: Ľudia kritizujú Fight Night Challenge za bizarnosti a potom si v pohode zapnú reality shows (Rozhovor) 6. októbra 2024 o 12:30

V rozhovore sa dočítaš, prečo by už nechcela žiť v Amerike, ako vyzerá ich bežný deň na ostrove, ako sa darí realitnej kancelárii Tenerife Real, prečo sa do nehnuteľností na Tenerife oplatí investovať, ako prežívali šikanovanie detí a hejty od Čechov, ktorí žijú na ostrove.

Zuzana Belohorcová, tenerife, miami, celebrity, influenceri
Zdroj: Zuzana Belohorcová

Na Tenerife si sa s rodinou presťahovala po dlhých rokoch života na Miami. Keby si to mala teraz s odstupom času zhodnotiť, tešíš sa z tohto rozhodnutia?

Prežili sme 12 krásnych a plnohodnotných rokov na Miami. Sme za túto skúsenosť vďační, pretože je to neskutočný dar do života aj pre naše deti. Každá jedna životná etapa im niečo dala a nič im nezobrala. Máme tam po sebe zanechanú nejakú stopu aj z pracovného hľadiska a priateľstvá udržiavame doteraz.

Teraz s odstupom času, keď sa pozriem na náš odchod z Ameriky, to už, samozrejme, vidím inak. Ľudia nám klopali na hlavu, prečo odchádzame, že sme blázni. Teraz nám všetci dávajú za pravdu a vidia to reálnymi očami. Naše deti sú veľmi kozmopolitné a prispôsobivé, čo je úžasné. Máme veľa známych, ktorí deti zobrali, či už na Tenerife, alebo do Ameriky, a deti sa jednoducho neprispôsobili. Z nejakých dôvodov to nedali a vrátili sa späť.

Pamätám sa, že si na Instagrame písala, že ste sa na Miami prestali cítiť bezpečne.

Áno, život v Amerike sa úplne otočil o 180 stupňov. Hlavne v období pandémie a po protestoch. Časť, kde sme bývali, bola jedna z najbezpečnejších. Začínala sa nám meniť pred očami a začali sme sa cítiť nie veľmi bezpečne. Samozrejme, Amerika bola vždy akčná a kriminalita tam bola, no v takom meradle, v akom je to tam teraz, to nikdy nebolo.

Ako sa to prejavovalo?

South Beach a Ocean Drive začali byť zo strany policajtov, ktorí ju vždy udržiavali v bezpečí a v pokoji, úplne nezvládnuteľné. Z Downtownu či z Wynwoodu sa stalo mesto bezdomovcov.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo hovorí na hejty okolo ich podnikania na Tenerfie.
  • Ako vyzerá jej bežný deň.
  • Prečo sa oplatí kúpiť nehnuteľnosť na Tenerife.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 163428 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Lístky do kina na exkluzívne Refresher premietenie filmu Lóve 2 , Sleva 500 Kč při nákupu nad 1 250 Kč na lolipop.cz alebo Zľava 20 EUR pri nákupe nad 50 EUR na iSEXshop.sk
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia