Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2024 o 11:14
Čas čítania 0:58
Radka Klučárová

VIDEO: Českí hokejisti pri bujarých oslavách zničili trofej zo šampionátu. Na preplnenom Staromáku ich privítali tisícky fanúšikov

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO HOKEJ MS V HOKEJI 2024
Uložiť Uložené

Českým reprezentantom sa nedá odoprieť obrovskú vlnu radosti, ktorú v nich vytúžený úspech vyvolal.

Česká republika posledné dni prežíva obrovskú eufóriu z víťazstva na hokejovom šampionáte. Českí hokejisti v nedeľu 26. mája vo finále zvíťazili nad Švajčiarskom v pomere gólov 2 : 0 a z majstrovstiev sveta si po 14 rokoch odniesli cenné zlato. 

Bujaré oslavy v centre Prahy sa skončili rozbitým pohárom. Ceskyhokej.cz na Instagrame zverejnil zábery Michala Kempného, ktorý ukazuje „rozheganú“ trofej. „Tohle neni normálny,“ počuť výkriky z pozadia. 

Samozrejme, ide o repliku skutočnej trofeje. Práve tá majstrom sveta na oslavách poslúžila ako rekvizita, ktorú zdvihli nad hlavy pred rozvášneným davom fanúšikov. Závideniahodnej atmosfére u našich susedov pridáva aj to, že boli tohtoročnými organizátormi turnaja. Zlato si tak vybojovali na domácej pôde, priamo pred očami rekordného množstva domácich.

Českí reprezentanti šnúru osláv odštartovali v pondelok na preplnenom Staromestskom námestí v Prahe, kde svoj titul oslávili s davmi fanúšikov. Práve tam v roku 1998 zamieril aj tím z olympijského Nagana. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Český hokej (@ceskyhokej.cz)

Fanúšikov tieto zábery poriadne pobavili. V komentárovej sekcii sa roztrhlo vrece s vtipnými poznámkami, niektoré si vyslúžili tisíce reakcií. „‚Česi u mňa skončili, bola to prasáreň bez rešpektu,‘ povedal pohár,“ okomentoval video jeden z fanúšikov. „Dobre sa vie, prečo hráčom nenechávajú originál,“ poznamenal pobavený Vojta.

Odporúčané
Ján Lašák: Keď Slovensko vypadlo, nepozeral som už ani jeden zápas. Aj Maďari majú lepšie podmienky pre mladých hokejistov Ján Lašák: Keď Slovensko vypadlo, nepozeral som už ani jeden zápas. Aj Maďari majú lepšie podmienky pre mladých hokejistov 29. mája 2024 o 14:30

Česi si tento rok pripísali už siedme zlato. Posledný titul majstrov sveta získali v roku 2010, keď porazili Rusko 2 : 1. Česi do finále postúpili po famóznom výkone proti Švédsku, ktorého tím porazili o štyri góly, zápas sa skončil výsledkom 7 : 3.

Domov
Zdieľať
Diskusia