Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2024 o 11:14
Čas čítania 0:58
Radka Klučárová

VIDEO: Českí hokejisti pri bujarých oslavách zničili trofej zo šampionátu. Na preplnenom Staromáku ich privítali tisícky fanúšikov

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO HOKEJ MS V HOKEJI 2024
Uložiť Uložené

Českým reprezentantom sa nedá odoprieť obrovskú vlnu radosti, ktorú v nich vytúžený úspech vyvolal.

Česká republika posledné dni prežíva obrovskú eufóriu z víťazstva na hokejovom šampionáte. Českí hokejisti v nedeľu 26. mája vo finále zvíťazili nad Švajčiarskom v pomere gólov 2 : 0 a z majstrovstiev sveta si po 14 rokoch odniesli cenné zlato. 

Bujaré oslavy v centre Prahy sa skončili rozbitým pohárom. Ceskyhokej.cz na Instagrame zverejnil zábery Michala Kempného, ktorý ukazuje „rozheganú“ trofej. „Tohle neni normálny,“ počuť výkriky z pozadia. 

Samozrejme, ide o repliku skutočnej trofeje. Práve tá majstrom sveta na oslavách poslúžila ako rekvizita, ktorú zdvihli nad hlavy pred rozvášneným davom fanúšikov. Závideniahodnej atmosfére u našich susedov pridáva aj to, že boli tohtoročnými organizátormi turnaja. Zlato si tak vybojovali na domácej pôde, priamo pred očami rekordného množstva domácich.

Českí reprezentanti šnúru osláv odštartovali v pondelok na preplnenom Staromestskom námestí v Prahe, kde svoj titul oslávili s davmi fanúšikov. Práve tam v roku 1998 zamieril aj tím z olympijského Nagana. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Český hokej (@ceskyhokej.cz)

Fanúšikov tieto zábery poriadne pobavili. V komentárovej sekcii sa roztrhlo vrece s vtipnými poznámkami, niektoré si vyslúžili tisíce reakcií. „‚Česi u mňa skončili, bola to prasáreň bez rešpektu,‘ povedal pohár,“ okomentoval video jeden z fanúšikov. „Dobre sa vie, prečo hráčom nenechávajú originál,“ poznamenal pobavený Vojta.

Odporúčané
Považuješ sa za znalca českého jazyka? Tento kvíz preverí, ako dobre rozumieš našim susedom (Kvíz) Považuješ sa za znalca českého jazyka? Tento kvíz preverí, ako dobre rozumieš našim susedom (Kvíz) 28. septembra 2024 o 9:45

Česi si tento rok pripísali už siedme zlato. Posledný titul majstrov sveta získali v roku 2010, keď porazili Rusko 2 : 1. Česi do finále postúpili po famóznom výkone proti Švédsku, ktorého tím porazili o štyri góly, zápas sa skončil výsledkom 7 : 3.

Domov
Zdieľať
Diskusia