Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. apríla 2024, 11:30
Čas čítania 1:34
Dominik Vetrák

Amazon má seriál, ktorý prekoná aj Game of Thrones. Fallout ťa priklincuje k televízoru s krvavou akciou a humorom

Amazon má seriál, ktorý prekoná aj Game of Thrones. Fallout ťa priklincuje k televízoru s krvavou akciou a humorom
Zdroj: Amazon Prime Video
FILMY A SERIÁLY FALLOUT
Uložiť Uložené

Fallout je ďalší skvelý seriál od Amazonu, pre ktorý sa oplatí predplácať si službu Amazon Prime Video.

Konečne sme sa dostali do momentu, v ktorom filmové či seriálové adaptácie hier konečne nestoja za prd. Po The Last of Us akoby sa zlomila pomyselná videoherná kliatba a prichádzajú kvalitné hrané seriály a filmy (kvalitných animovaných už bolo veľa). Postapokalyptický, sci-fi seriál Fallout funguje ako samostatný príbeh a zároveň je verný materiálu, z ktorého čerpá (vôbec však nie je potrebné poznať hry). 

Odporúčané
Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? 9. apríla 2024, 16:30

Seriál sa zameriava na tri rôzne postavy 220 rokov po vypuknutí apokalypsy. Svet zničili atómové bomby a v roku 2296 je povrch stále rádioaktívny. Sú na ňom mutanti, strážcovia poriadku v obrovských robotických oblekoch, rôzni čudáci, ale aj vrahovia a šialení roboti. 

Fallout
Zdroj: Amazon Prime Video

Hlavnými postavami sú neskúsená žena Lucy (Ella Purnell z Arcane či Yellowjackets) z atómového krytu, idealistický vojak Maximus (Aaron Moten z Emancipation či Father Stu) a lovec odmien a mutant v jednom menom Ghúl (Walton Goggins z The Hateful Eight). Každý z nich je diametrálne odlišný a ich charakterizácia je už po dvoch častiach, ktoré sme zatiaľ videli, veľmi unikátna a výrazná, takže zaujmú aj ostatných divákov. 

Fallout sa síce odohráva v nehostinnom prostredí, no nie je len pochmúrnou drámou ako postapokalyptické počiny The Road či The Last of Us. Pri seriáli sa dá pousmiať aj zabaviť a niektoré dejové línie či scény majú pozitívny či vtipný podtón. Navyše, akčné scény sú poriadne brutálne a krvavé, ale skôr zábavným než odpudzujúcim spôsobom. Seriálu sa zatiaľ darí balansovať medzi zábavou a drámou. Zásluhu na tom majú aj skvelí herci.

Fallout
Zdroj: Amazon Prime Video

Reč je najmä o Elle Purnell a Waltonovi Gogginsovi, ktorý mal už dávno dostávať hlavné roly. Tvorcovia Falloutu (postarali sa aj o seriál Westworld) vytvorili aj mysterióznu zápletku, ktorá je ďalším dôvodom, prečo je divák ochotný pozerať jednu epizódu za druhou. Veľa prezrádzať netreba.

Odporúčané
RECENZIA: Fallout – lepší videoherný seriál ako The Last of Us? RECENZIA: Fallout – lepší videoherný seriál ako The Last of Us? 18. apríla 2024, 19:00

Divákov však prekvapí, že dôvod, prečo sa Lucy, ktorá celý život prežila v atómovom kryte, vydá na povrch, je iný, než aký by očakávali z trailera. Prítomnosť funkčných dejových zvratov už od začiatku značí, že to nebude len ďalšia blbá zábava pre jednoduchých divákov. Na seriál vidieť väčší rozpočet a snahu o vytvorenie živého postapokalyptického sveta, v ktorom nie je široko-ďaleko len púšť. 

Ak si seriál udrží takúto kvalitu až do konca, väčšinu ľudí veľmi poteší. Samotný Amazon, ktorý seriál zaplatil, kritici a aj diváci sú veľmi spokojní, takže tvorcovia už robia na druhej sérii. Všetkých osem častí tej prvej sú k dispozícii na Amazon Prime Video. 

Fallout
Zdroj: Amazon Prime Video
Domov
Zdieľať
Diskusia