Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. marca 2024, 12:03
Čas čítania 1:03
TASR

Legendárne dvere z filmového Titanicu, na ktorých sa zachránila Rose, vydražili za viac ako 700-tisíc dolárov

FILMY A SERIÁLY HISTORICKÉ FILMY KATASTROFICKÉ FILMY KATE WINSLET LEONARDO DICAPRIO SPRÁVY ZO SVETA TITANIC
Uložiť Uložené

Záver filmu je pre mnohých divákov stále kontroverzný. Špekulácie o tom, či Jackova smrť nebola zbytočná, sa v roku 2022 pokúsil definitívne ukončiť režisér snímky James Cameron.

Legendárne dvere z filmu Titanic z roku 1997 sa na aukcii vydražili za 718 750 dolárov (približne 663 837 eur). Ide o tie dvere, na ktorých sa pred smrťou zachránila filmová Rose, ktorú stvárnila Kate Winslet. 


Už od premiéry filmu sa špekuluje o tom, či sa na nich nemohol zachrániť aj jej filmový partner Jack, ktorého si zahral Leonardo DiCaprio. Jack si totiž vo filme uvedomil, že na dverách – plávajúcich po potopení Titanicu na hladine Atlantiku – sa udrží len jedna osoba, a svoje miesto tak prenechal Rose.

Titanic, Rose, Jack
Zdroj: 20th Century Fox

Podľa Camerona Jack musel zomrieť

Špekulácie o tom, či Jackova smrť nebola zbytočná, sa v roku 2022 pokúsil definitívne ukončiť režisér snímky James Cameron. Objednal si „dôkladnú forenznú analýzu s expertom na podchladenie“ vykonanú v ľadovej vode s dvoma kaskadérmi s rovnakou hmotnosťou, ako mali obe ústredné postavy.

Výsledkom bolo, že naozaj mohla v takýchto podmienkach prežiť len jedna osoba. Cameron však pripustil, že k úmrtiu Jacka došlo aj z menej vedeckých dôvodov: „Musel zomrieť. Je to ako z Rómea a Júlie. Je to film o láske, obete a smrteľnosti. Láska sa meria obetou.“


Na internetovej dražbe organizovanej spoločnosťou Heritage Auctions s názvom Treasures from Planet Hollywood, ktorá trvala niekoľko dní, v pondelok vydražili aj šifónové šaty, ktoré mala Winsletová oblečené vo finále Titanicu (za 125-tisíc dolárov), bič Indianu Jonesa z filmu Chrám skazy (525-tisíc dolárov) či sekeru Jacka Nicholsona z filmu Osvietenie (125-tisíc dolárov).

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Predala sa aj bowlingová guľa s červenou ružou Billa Murraya z filmu Kingpin (za 350-tisíc dolárov) či čierny superhrdinský oblek Tobeyho Maguirea zo snímky Spider-Man 3 (za 125-tisíc dolárov) a ďalšie filmové artefakty.

Titanic, Jack, Kate
Zdroj: 20th Century Fox
Domov
Zdieľať
Diskusia